Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Αργεντινή: Διαπραγμάτευση χρέους χωρίς εμπλοκή ΔΝΤ

Σε διαπραγμάτευση του χρέους της χωρίς την παρέμβαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα προχωρήσει η Αργεντινή μετά την απόφαση της Λέσχης του Παρισιού να αποδεχτεί το αίτημα αυτό.

Η πρόεδρος της χώρας, Κριστίνα Κίρχνερ, σε διάγγελμά της ανέφερε πως η ...
Λέσχη του Παρισιού έκανε αποδεκτό το αίτημα της Αργεντινής να διαπραγματευτεί το χρέος της, ύψους 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, χωρίς τη μεσολάβηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

«Δεν θα υπάρξουν επιτροπές, τράπεζες, εταιρείες, ούτε σύμβουλοι», υπογράμμισε η Κριστίνα Κίρχνερ, σημειώνοντας ότι η επιστολή που έστειλε η Λέσχη του Παρισιού για το θέμα αυτό «μιλά για ρεαλιστική διαπραγμάτευση και εμείς συμφωνούμε».

«Οι συνθήκες και οι προθεσμίες πληρωμής πρέπει να είναι ρεαλιστικές ώστε να μας επιτρέψουν να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την οικονομική δραστηριότητα, περιλαμβάνοντας και την κοινωνία. Το μοντέλο αυτό είναι ο μοναδικός τρόπος για να πληρωθεί το χρέος», συμπλήρωσε.

Η Λέσχη του Παρισιού είχε κατ' επανάληψη υποστηρίξει ότι ο μοναδικός τρόπος για να ρυθμίσει η Αργεντινή το χρέος της ήταν να υποταχθεί στους όρους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, κάτι όμως που η χώρα δεν ήταν διατεθειμένη να κάνει.

Ο υπουργός Οικονομικών, Αμάντο Μπουντού, στις 2 Νοεμβρίου επανέλαβε την άρνηση της χώρας του να διαπραγματευτεί με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τερματίζοντας τις εικασίες περί αναστροφής του κλίματος μετά το θάνατο του πρώην προέδρου, Νέστορ Κίρχνερ, ο οποίος το 2005 είχε διώξει το διεθνή οικονομικό οργανισμό από την Αργεντινή, κατηγορώντας τον για την οικονομική κρίση στην οποία βυθίστηκε η χώρα το 2001।
rokakias

Δεν υπάρχουν σχόλια: