Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Σε κατάσταση συναγερμού ο στρατός της Νότιας Κορέας

Οβίδες εναντίον νησιού της Νότιας Κορέας, εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα προκαλώντας την αντίδραση της Σεούλ, οι στρατιωτικές δυνάμεις της οποίας ανταπέδωσαν τα πυρά.Ένας νοτιοκρεάτης στρατιώτης..... σκοτώθηκε από τα πυρά του βορειοκορεατικού πυροβολικού, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο KBS, ενώ 14 στρατιώτες τραυματίσθηκαν.

Ο στρατός της Νότιας Κορέας επιβεβαίωσε ότι ένας νοτιοκορεάτης στρατιώτης σκοτώθηκε και τρεις από τους τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ο βομβαρδισμός γύρω από το νησί της Νότιας Κορέας φαίνεται ότι σταμάτησε.

Προηγουμένως, ο στρατός της Νότιας Κορέας έστειλε μήνυμα στη Βόρεια Κορέα να παύσει τα πυρά του πυροβολικού.

Ο στρατός της Νότιας Κορέας έχει τεθεί σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού, ανακοίνωσε το νοτιοκορεατικό υπουργείο Άμυνας, ενώ συγκαλείται έκτακτο υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας στη Σεούλ. Το επιτελείο του προέδρου της Νότιας Κορέας συνεδριάζει σε υπόγειο καταφύγιο.

Ανησυχεί η Κίνα, προειδοποιεί η Ρωσία

Η Κίνα εξέφρασε την ανησυχία της για τις εχθροπραξίες μεταξύ Βορείου και Νοτίου Κορέας.

Ο Χονγκ Λέι, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, τόνισε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι και οι δύο πλευρές στην κορεατική χερσόνησο πρέπει να «κάνουν περισσότερα για να συμβάλουν στην ειρήνη» και πρόσθεσε πως είναι επιτακτική ανάγκη να επιστρέψουν στις εξαμερείς συνομιλίες για τα πυρηνικά της Βόρειας Κορέας.

Η Ρωσία προειδοποίησε κατά της κλιμάκωσης της κατάστασης στην κορεατική χερσόνησο, μετά την βορειοκορεατική επίθεση, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφαξ.

«Είναι σημαντικό, αυτό να μην οδηγήσει στην κλιμάκωση της κατάστασης», υπογράμμισε πηγή του υπουργείου.

to psaxtiri

Δεν υπάρχουν σχόλια: