Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Εκλογές: Τα αυριανά Ντέρμπι...


ΔΗΜΟΙ:
Θεσσαλονίκη
: ενώ φαινόταν σαφές το προβάδισμα του Κώστα Γκιουλέκα στην Θεσσαλονίκη, οι τελευταίες εκτιμησεις κάνουν λόγο για μάχη στήθος με στήθος.
H ΝΔ δίνει σκληρή μάχη να κρατήσει τον δήμο με τον κ. Κ. Γκιουλέκα (χθες στηρίχθηκε επίσημα από τον απερχόμενο δήμαρχο κ. Β. Παπαγεωργόπουλο ) που δέχεται πίεση από τον κ. Ι. Μπουτάρη, ο οποίος βάλλεται όμως και από τους εκκλησιαστικούς παράγοντες και από τον ΛΑΟΣ.
Αθήνα: O Νικήτας Κακλαμάνης κατάλαβε από το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου οτι η δεύτερη τετραετία δεν θα είναι εύκολη κατάκτηση. Στη ΝΔ πιστεύουν οτι τελικά η διεκδίκηση του δήμου Αθηναίων θα εξελιχθεί σε ντέρμπι αλλά δηλώνουν βέβαιοι για την τελική επικράτηση του νυν δημάρχου. Ολα βέβαια θα εξαρτηθούν και από την συμμετοχή των εκλογέων.
Πειραιάς: Οι συμμαχίες προταγωνιστούν και στο πρώτο λιμάνι της χώρας. Η πόλωση είναι μεγάλη και θεωρείται βέβαιο οτι και αυτή η μονομαχία θα κριθεί με διαφορά λίγων ψήφων, ανάμεσα στους κ.κ. Μίχα και Μιχαλολιάκου.

ΠΕΡΙΦΕΡΙΕΣ:

Αττική: Στην Αττική, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις φαίνεται ο Γιάννης Σγουρός να έχει τον πρώτο λόγο. Ωστόσο από το επιτελείο Κικίλια υποστηρίζουν οτι τίποτα δεν έχει τελειώσει. Και σε αυτή την τεράστια περιφέρεια ρυθμιστής θα είναι η συμμετοχή.
Πελοπόννησος: Στην Πελλοπόννησο κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα προς τα που γέρνει η πλάστιγγα. Στην ΝΔ υποστηρίζουν ότι η περιφέρεια Πελοποννήσου, θα είναι σίγουρα από τις κερδισμένες περιφέρειες για την ΝΔ εξαιτίας των συμμαχιών της τελευταίας στιγμής που έχουν πραγματοποιηθεί. Παράδειγμα η στήριξη του πρωην Νομάρχη Αργολίδας Δημήτρη Σαραβάκου στον κ. Δράκο, υποστηρικτή του Πέτρου Τατούλη συον ά γύρο.
Στερεά Ελλάδα: η αναμέτρηση των δυο πρώην Νομαρχών θεωρείτο από πολλούς ντέρμπυ, όμως ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Κλέαρχος Περγαντάς από τη μια έχει καταφέρει να συσπειρώσει τους οπαδούς του κόμματός του αλλά και έχει μεγάλη αναγνωρισιμότητα. Επίσης τόσο ο ίδιος ο αντίπαλός του όσο και ένας ολόκληρος νομός της Στερεάς, ο νομός Ευρυτανίας έχουν μεγάλη επιρροή από την κα Μπακογιάννη.
Ιονίων Νήσων: Σε αυτή την περιφέρεια ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ κρέμεται από τα χείλη και τις προθέσεις των ψηφοφόρων του αντάρτη του κυβερνώντος κόμματος. Και η αγωνία κορυφώνεται όσο η Κυριακή πλησιάζει..



Δεν υπάρχουν σχόλια: