Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Έκτακτα μέτρα για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου

Από τις 9 το πρωί έως τις 9 μ.μ. θα είναι ανοιχτές οι πύλες του Πολυτεχνείου στο πλαίσιο της επετείου από την εξέγερση των φοιτητών.
Η Αθήνα θα βρίσκεται μέχρι την Τετάρτη σε κλοιό, περίπου 7.000 αστυνομικών για τον φόβο επεισοδίων, ενώ η περιφρούρηση θα κορυφωθεί αύριο, που ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις με την καθιερωμένη πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία.
Την Τρίτη στις 6 το απόγευμα στο Πολυτεχνείο θα γίνει κατάθεση στεφάνων από το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕ.
 
Είναι χαρακτηριστικό πάντως, ότι φέτος οι εκδηλώσεις έχουν ως επίκεντρο το πλαίσιο των προτάσεων του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Σε εφαρμογή έχουν τεθεί μέτρα της Τροχαίας και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των εκδηλώσεων, σε οδούς γύρω από το ΕΜΠ έως την Πλ. Κάνιγγος. Οι ρυθμίσεις αυτές θα κορυφωθούν αύριο Τετάρτη κατά την ημέρα της πορείας, οπότε θα επεκταθούν σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, που περικλείεται από τις οδούς Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.
   
Ακόμη, θα πραγματοποιηθούν, σύμφωνα με απόφαση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορεία - τρόλεϊ).
Σε δηλώσεις της αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνου στο Πολυτεχνείο, η υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου, ανέφερε ότι, «το Πολυτεχνείο νοηματοδοτεί τον αγώνα κάθε νέας γενιάς της Ελλάδας. Αγώνα για τα όνειρα και τις αξίες».
«Έχουμε χρέος -σήμερα περισσότερο από ποτέ- να σταθούμε δίπλα στους νέους μας, που αναζητούν περισσότερες ευκαιρίες και ελπίδα για το μέλλον τους. Η Παιδεία είναι το κλειδί για να το πετύχουμε», είπε η υπουργός παιδείας.

protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: