Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

«Φρούριο» ο Κορυδαλλός

Με την παρουσία του κ. Περικλή Παναγόπουλου, της συζύγου του και του γιου του -στις πρώτες σειρές του ακροατηρίου- άρχισε χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων (που συνεδριάζει στη διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού) η δίκη του αποκαλούμενου «συνδικάτου του εγκλήματος» για σειρά εγκληματικών πράξεων, με κορυφαία την απαγωγή του εφοπλιστή, τον Ιανουάριο του 2007.

 

«Φρούριο» ο Κορυδαλλός
Η χθεσινή ημέρα αναλώθηκε ουσιαστικά με την εκφώνηση των 20 κατηγορουμένων. Οι 13 από αυτούς -που εξακολουθούν να είναι προφυλακισμένοι- μετήχθησαν προχθές εν όψει της δίκης με ισχυρά μέτρα ασφαλείας στις φυλακές Κορυδαλλού.
Ειδικότερα για τη μεταγωγή του Π. Βλαστού στήθηκε ολόκληρη «επιχείρηση», αφού οδηγήθηκε προχθές στον Κορυδαλλό με κλούβα την οποία συνόδευσαν πάνω από 10 συμβατικά τζιπ της ΕΛ.ΑΣ., μοτοσικλετιστές αλλά και ένα ελικόπτερο που πετούσε σε χαμηλό ύψος (σε ακτίνα γύρω από τη φυλακή).
Την εξέλιξη της χθεσινής ακροαματικής διαδικασίας «μπλόκαρε» το γεγονός ότι ένας εκ των κατηγορουμένων(ο Χρ. Λασηθιωτάκης) δεν είχε δικηγόρο. Για τον λόγο αυτό το δικαστήριο τού διόρισε αυτεπάγγελτα συνήγορο, ο οποίος όμως θα πρέπει να ενημερωθεί για την ογκώδη δικογραφία. Γι' αυτό τον λόγο η διαδικασία διεκόπη για την Παρασκευή.
Οι 20 αντιμετωπίζουν (κατά περίπτωση) τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας, αποπειρών ανθρωποκτονιών, τοποθέτησης εκρηκτικών, αρπαγής, ξεπλύματος μαύρου χρήματος και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα αποδίδεται ηγετικός ρόλος στον Π. Βλαστό, ο οποίος μέσα από τις φυλακές φέρεται ότι κινούσε τα νήματα για την εγκληματική δραστηριότητα των υπολοίπων φερόμενων μελών. Παράλληλα, το κατηγορητήριο αποδίδει ηγετική θέση στην «εγκληματική οργάνωση» και στον Γιάννη Σκαφτούρο.
Να σημειωθεί ότι εκ των υστέρων -τον περασμένο Δεκέμβριο- την ευθύνη για την οργάνωση και την εκτέλεση της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου ανέλαβε με συμπληρωματική του απολογία στην 25η τακτική ανακρίτρια ο «Κρητικός» του «Συνδικάτου», Απόστολος Πετράκης.
Ωστόσο, ο Πετράκης δεν αποκάλυψε τίποτα στις Αρχές σχετικά με τα λύτρα και τι έγινε με αυτά. Παράλληλα δεν ενέπλεξε στην υπόθεση κάποιον από τους συγκατηγορουμένους του. Αναφέρθηκε σε πρόσωπα τα οποία όπως ισχυρίστηκε πήραν μέρος στην απαγωγή χωρίς όμως αυτά να έχουν συλληφθεί. Ενδιαφέρον έχει ποια στάση θα κρατήσει στο δικαστήριο ο εν λόγω κατηγορούμενος.
Οι υπόλοιποι αρνούνται τις κατηγορίες και προσβάλλουν ως μη νόμιμες τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες της ΕΥΠ που εμφανίζονται να τους εμπλέκουν. Η δίκη θα διαρκέσει μεγάλο διάστημα και αρχικά θα υποβληθούν ενστάσεις.

ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια: