Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Ο σοσιαλισμός είναι θέμα γονιδίων!

Το να είσαι αριστερός σ' αυτή τη ζωή δεν είναι μόνο θέμα ιδεολογίας. Πρέπει να κουβαλάς στον οργανισμό σου και ολίγη... ντοπαμίνη! Σύμφωνα λοιπόν με νέα “έρευνα” Αμερικανών επιστημόνων που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Politics, οι άνθρωποι που αναπτύσσουν μηχανισμούς άμυνας προς το συντηρητισμό, δεν επηρεάζονται μόνο από την παιδεία, το οικογενειακό και κοινωνικό τους περιβάλλον, αλλά και από έναν νευροδιαβιβαστή στον εγκέφαλο με το όνομα DRD4.

Πρόκειται βασικά για έναν τύπο της γνωστής μας ντοπαμίνης, ο οποίος εμφανίζεται ενισχυμένος κυρίως σε πολύ εξωστρεφής ανθρώπους.

Σύμφωνα με την έρευνα του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ – ναι, σε αυτό το πανεπιστήμιο έγινε η έρευνα! - στους εξωστρεφείς ανθρώπους η DRD4 ενεργοποιεί τη διάθεση για αντισυμβατικές συμπεριφορές που τους οδηγεί να σχηματίζουν πιο προοδευτικές πολιτικές απόψεις ως ενήλικοι.

Η έρευνα βασίστηκε σε μελέτη 2.000 Αμερικανούς. Σε όσους βρέθηκε αυτό το το στέλεχος, φάνηκε ότι ψάχνονται συνεχώς για κάτι καινούριο, για ανθρώπους με τελειώς διαφορετικό τρόπο σκέψης και ζωής.

Μάλιστα , απ' ό,τι φάνηκε, η ηλικία, η εθνικότητα, το φύλο και οι πολιτισμικές καταβολές δεν έπαιξαν κανένα ρόλο σε αυτό το χαρακτηριστικό.

Τώρα λοιπόν ξέρουμε...

cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: