Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

2010 το Καστελόριζο εφοδιάζεται απο την Τουρκία...


Εδώ και 15 ημέρες έχουν διακοπεί τα ταξίδια, που εκτελούσε το οχηματαγωγό – επιβατικό πλοίο, που συνέδεε το Καστελλόριζο με τη Ρόδο και εφοδίαζε το νησί με είδη πρώτης ανάγκης, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του να καταφεύγουν στην απέναντι τουρκική ακτή, προκειμένου να εφοδιαστούν ακόμη και με τρόφιμα.
Tο πλοίο “Πρωτεύς” διέκοψε τα ταξίδια, γιατί σταμάτησε η επιχορήγηση των δρομολογίων του από το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας, για λόγους σχετικούς με τη χορήγηση τραπεζικής εγγύησης στην ιδιοκτήτρια εταιρεία του εν λόγω πλοίου, που συνδέει τη Ρόδο με το Καστελλόριζο, τη Σύµη, την Τήλο και την Κω. Μέχρι στιγμής, το πλοίο δεν έχει αντικατασταθεί με άλλο. Aυτή την περίοδο, γίνεται ένα µόνο δροµολόγιο την εβδοµάδα µε το οχηµαταγωγό “Διαγόρας” και οι περισσότερες πτήσεις µε τα µικρά αεροπλάνα συνήθως µαταιώνονται, εξαιτίας των ισχυρών ανέµων που πνέουν στην περιοχή.
Οι κάτοικοι του ακριτικού νησιού αναγκάζονται να περνούν στην γειτονική Τουρκία για να εφοδιάζονται με είδη πρώτης ανάγκης. Αλλά και για τις µετακινήσεις τους οι κάτοικοι είναι υποχρεωµένοι να µεταβούν στην τουρκική πόλη Φετιγέ και από εκεί προς τη Ρόδο, όπου υπάρχει τακτική συγκοινωνία. Τέτοιες συµπεριφορές εκ µέρους του κράτους κάνουν τους κατοίκους των ακριτικών νησιών να αισθάνονται πολίτες άλλης χώρας και το χειρότερο εν όψει εκλογών, που καλούνται να δώσουν την ψήφο τους, χωρίς να βλέπουν ανταπόκριση..

Δεν υπάρχουν σχόλια: