Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Εκλογές 2010-Δημοψήφισμα Υπέρ ή κατά του Μνημονίου

Σε 2 εβδομάδες οι Δημοτικές Εκλογές θα αποτυπώσουν το συσχετισμό των πολιτικών δυνάμεων σε αυτή την δεδομένη χρονική στιγμή. Όλοι οι πολιτικοί  αρχηγοί έχουν το φόβο του τερματοφύλακα πριν το χτύπημα του πέναλτι. Το αποτέλεσμα της κάλπης ή  θα τους ενισχύσει στο κόμμα τους και την κοινωνία ή θα τους αποδυναμώσει.
Νίκη των υποψηφίων του κυβερνώντος κόμματος , θα ενισχύσει τον Πρωθυπουργό στο εσωτερικό της χώρας και θα φανεί στο εξωτερικό και στους <<δανειστές>> μας ότι αυτός ελέγχει το παιχνίδι και έχει τουλάχιστον τη σύμφωνη γνώμη του ελληνικού λαού για το μνημόνιο ή τουλάχιστον την ανέχειά του. Αυτό θα <<λύσει >> τα χέρια του για ακόμα σκληρότερα μέτρα στην οικονομία κατά του λαού, νέα απορύθμιση στην αγορά εργασίας και γενικά θα μας <<πιούν>> το αίμα οι <<δανειστές>> μας μέχρι την τελευταία σταγόνα.
Αυτοί οι <<Σοσιαλιστές>> βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, η γενιά του Πολυτεχνείου οι <<επαναστάτες>>  που βρίσκονται? Δεν λένε καμιά κουβέντα για τα μέτρα? Οι εργατοπατέρες του τύπου Πρωτόπαπα που έχουν κρυφτεί?Αν αυτά τα μέτρα τα είχε πάρει η Ν.Δ θα έκανε απεργίες 365 ημέρες το χρόνο!!!!!!! Η καρέκλα και η εξουσία είναι γλυκιά. Μόνο 3 είχαν το φιλότιμο και την δύναμη να ψηφίσουν κατά του μνημονίου...ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ!!!!!
Ο Αντώνης Σαμαράς δίνει μάχη πολιτικής επιβίωσης μετά τα τελευταία γεγονότα στη Νέα Δημοκρατία με την διαγραφή της Κας Μπακογιάννη και των λοιπών <<ιπποκόμων>> της. Η θέση του όμως να στηρίζει την πολιτική Καραμανλή με τους παρατρεχάμενούς του και με τις συνεχείς παλινωδείες μας δείχνει ότι και αυτός είναι μέρος του προβλήματος και όχι η λύση του. Η πολιτική του Καραμανλή πρέπει να καταλάβει ότι αποτελεί βαρίδι για τον ίδιο και το κόμμα του. Η ψήφιση του μνημονίου είναι θετικό γι αυτόν, αλλα για τα ελληνικα δεδομένα  όποιο κόμμα και αν ήταν στην αντιπολίτευση αυτό θα έκανε.Το  αποτέλεσμα θα κρίνει αν οι προσωπικές επιλογές του και η εναλλακτική πολιτική της εξόδου της χώρας από την κρίση έχει ρεύμα στην κοινωνία ή την απορρίπτει..  Επίσης αυτές οι εκλογές ειναι και το βάπτισμα <<πυρός>> για τον ίδιο και ένα θετικό αποτέλεσμα θα τον εδραιώσει στο εσωτερικό του κόμματος.
Το ΛΑ.Ο.Σ και ο Κος Καρατζαφέρης μάλλον είναι το κόμμα Coca-Cola  που πάει με όλα. Πάει με το ΠΑΣΟΚ και ψηφίζει το μνημόνιο για το καλό της χώρας και για να μην χρεοκοπήσουμε όπως λέει. Καλεί τη Ν.Δ και την Ντόρα Μπακογιάννη για να φτιάξουν τη μεγάλη Κεντροδεξιά παράταξη και να διώξουν το ΠΑΣΟΚ από την εξουσία. Δεν ξέρω αν στο μέλλον θα γίνει ειρηνοποιός για να ενώσει το Συνασπισμό με το ΚΚΕ για να ιδρύσει την ενωμένη Αριστερά.
Η κυριότερη όμως αγωνία του Κου Καρατζαφέρη είναι να εδραιωθεί στο πολιτικό σύστημα ως κυβερνητικός έταιρος των 2 μεγάλων κομμάτων, ώστε να έχει λόγο ύπαρξης. Στην πολιτική του αυτή συναντά αρκετά προβλήματα με τους <<τηλεαστέρες>> του κόμματος.Ότι και να κάνει θα το ακολουθεί, ότι αυτός και το κόμμα του ψήφισε υπέρ του μνημονίου.
Για τα κόμματα της Αριστεράς, πότε επιτέλους θα κάτσουν να συζητήσουν για το τι τους ενώνει και όχι να τσακώνονται για το ποιός εκφράζει καλύτερα την Αριστερά και τις ιδέες της.Πλέον ο κόσμος έχει ξεπεράσει αυτές τις αγκυλώσεις και θέλει από την Αριστερά να ακούσει ένα εναλλακτικό σχέδιο εξόδου από την κρίση που θα είναι εφαρμόσημο και όχι συνθήματα για αοριστολογίες του τύπου <<να φορολογηθεί η πλουτοκρατία>>.
Ας αναλογιστεί ο καθένας μας ποιό θα ήταν το αποτέλεσμα των εκλογών στην Περιφέρεια Αττικής, αν οι Αριστερές Δυνάμεις κατέβαιναν με ένα μόνο υποψήφιο και δεν είχαμε την πανσπερμία υποψηφιοτήτων. Δέν θα περνούσε στον δεύτερο γύρο σίγουρα με την προοπτική να τις κερδίσει? Τί διεθνές αντίκτυπο θα είχε αν η μεγαλύτερη Περιφέρεια με το μισό πληθυσμό της χώρας περνούσε στα χέρια της ευρύτερης Αριστεράς? Θα τολμούσαν τα διεθνή <<λαμόγια>> να συνεχίσουν την εφαρμογή του αντιλαϊκού προγράμματος στην χώρα μας? Ας το σκεφτεί αυτο το ΚΚΕ και η Κα Παπαρήγα και να μας πουν τι θέλουν. Ένα ΚΚΕ που θα <<παίζει>> στις εκλογές ανάλογα με τις περιστάσεις μεταξύ 5%-10% και να βρίσκεται στο περιθώριο των εξελίξεων ή ένα ΚΚΕ όπου θα συμμετέχει ενεργά σε ένα συνασπισμό Αριστερών Δυνάμεων και θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο? Θέλει ψήφο διαμαρτυρίας ή ψήφο συνειδητής επιλογής?
Η Κα Παπαρήγα πρέπει να γνωρίζει ότι η μετεξέλιξη μιας κοινωνίας από τον Καπιταλισμό στον Σοσιαλισμό γίνεται σε πολλά στάδια και θέλει  χρόνο. Οι αλλαγές της μιας ημέρας γίνονται μόνο από απολυταρχικά καθεστώτα. Ή θα περιμένει να ωριμάσει ο ελληνικός λαός για την αποδοχή των θέσεων του ΚΚΕ?
Για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Κο Τσίπρα τι να πω? Αμαρτίες γονέων(Αλαβάνος), παιδεύουσει τέκνων...Ο Κος Αλαβάνος μάλλον δεν ήθελε Πρόεδρο, αλλά <<αχυράνθρωπο>> και να κινεί τα νήματα από πίσω.Ο Κος Τσίπρας προσπαθεί να εδραιωθεί στο εσωτερικό του κόμματος, αλλά με τόσες συνιστώσες που έχει...Ξέρουν πόσες συνιστώσες έχουν τελικά? Κυκλοφορεί ότι για να γίνεις στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ξέρεις απ έξω όλες τις συνιστώσες.... Οι άνθρωποι αυτοί είναι ικανοί να διασπαστούν και με τον εαυτό τους.
Όσο περνούν οι μέρες όλα τα γεγονότα συγκλίνουν στο ότι οι εκλογές αυτές αποτελούν ένα άτυπο δημοψήφισμα για την κυβέρνηση και το μνημόνιο. Άρα το αποτέλεσμα θα κρίνει το μέλλον της χώρας. Το επιχείρημα ότι πρέπει να ψηφήσουμε πρόσωπα και όχι κόμματα, εύκολα καταρίπτεται αν σκεφτεί κάποιος ότι τι πολιτική θα κάνει ένας Περιφερειάρχης ή Δήμαρχος όταν δεν θα υπάρχουν, όπως λέει και ο Κός Λοβέρδος <<ούτε σάλιο στα ταμεία μας>>. Θα αυξήσουν τα Δημοτικά Τέλη? Θα έχουμε νέα αφαίμαξη του ελληνικλου λαού?Θα πάνε κόντρα στην κυβέρνηση? Και αν ναι, τί το ήθελαν το χρίσμα? Ας πηγαίναν κόντρα από την αρχή. Γιατί να τους πιστέψουμε τώρα?
Πλέον είναι μονόδρομος το να πάμε να ψηφίσουμε αντιμνημονιακά-αντικυβερνητικά, ενάντια στα διεθνή <<λαμόγια>> γιατί τα μέτρα που έρχονται μετά τις εκλογές είναι σκληρότερα. Σίγουρα όπου κι αν βρίσκεστε θα υπάρχει ένα ψηφοδέλτιο ανεξάρτητο χωρίς επαγγελματίες πολιτικούς, με ανθρώπους με ήθος, αρχές και συνέχεια και δεν θα είναι <<όπου φυσάει ο άνεμος>>.
 Τέλος να σας υπενθυμίσω ότι ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση από την κάλπη. Δεν χρειαζόμαστε άλλους <<κοψωχέρηδες>>, αρκετούς είχαμε τόσα χρόνια......

Δεν υπάρχουν σχόλια: