Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα...

Ο Υπουργός Οικονομικών εξελίσσεται σε Αλογοσκούφη του ΠΑΣΟΚ και όσο περνάει ο καιρός, υιοθετεί όλο και περισσότερο την λογική του ΔΝΤ περί φιλελευθεροποίησης όλων των αγορών και πώλησης των κρατικών περιουσιακών στοιχείων <<ώστε το κράτος να έχει όσο το δυνατόν λιγότερες υποχρεώσεις>>. Μόνο που αυτή η λογική κρύβει στην πραγματικότητα τις επιθυμίες ξένων επενδυτών να αγοράσουν φτηνά την ελληνική περιουσία που τόσα χρόνια για λόγους προστατευτισμού δεν μπορούσαν. Αφού ¨γονάτισαν¨ την ελληνική οικονομία με αφορμή την απογραφή του Οκτωβρίου, έδειξαν ως μόνη διέξοδο την υπογραφή του μνημονίου και με γερμανική <<βούλα>> άνοιξε η πόρτα της χώρας μας στο ΔΝΤ, που υπαγορεύει πάντοτε μαζικές αποκρατικοποιήσεις.
 Ο Κος Παπακωνσταντίνου αναμένεται να πραγματοποιήσει το φθινόπωρο σειρά από road shows ανά τον κόσμο, ώστε με πρόφαση την ενημέρωση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, να προβάλει και την <<πραμάτεια προς πώληση>>, που περιλαμβάνει τράπεζες, κτήρια, δημόσιες υπηρεσίες , αλλά και ακίνητα, ακόμα και νησιά. Στον τραπεζικό τομέα το παιχνίδι έχει ήδη ανοίξει, με την προσφορά της Πειραιώς για την ΑΤΕ και το Τ.Τ, όμως το Υπουργείο έχει δείξει την προτίμησή του στο να μπουν ξένοι. Το ίδιο συμβαίνει με την ΔΕΗ και τον ΟΤΕ. Οι εξελίξεις δείνουν ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου κάνει στροφή 180 μοιρών, αφού πριν από 1 χρόνο είχε ως προεκλογική δέσμευση όχι μόνο την διατήρηση του μετοχικού ποσοστού του κράτους στις τράπεζες αλλά και την αύξησή του!!!!
 Με τα δεδομένα αυτά μπορεί να διερωτηθεί κανείς υπό ποιές προϋποθέσεις και πως θα προχωρούν οι διεργασίες πώλησης της δημόσιας περιουσίας και αν θα βγαίνουν όλα στο φως με διαφανεις διαδικασίες όπως διατείνεται η ηγεσία της κυβέρνησης. Τρανό παράδειγμα της διγλωσσίας της κυβέρνησης είναι η πρόσφατη υπογραφή σύμβασης του ΟΠΑΠ με την Ιντραλότ, οι  λεπτομέρειες της οποίας δεν έχουν γίνει γνωστές. Πέρσυ τον Ιούνιο, όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν αντιπολίτευση, είχε κατηγορήσει την Ν.Δ για προνομιακή μεταχείριση συγκεκριμένων συμφερόντων και με την δικαιολογία ότι ο ΟΠΑΠ έχει δημόσιο χαρακτήρα, ζήτησε την κατάθεση στην Βουλή της σύμβασης που υπογράφτηκε με την Ιντραλότ το 2007. Τώρα τα ίδια στελέχη του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι ο ΟΠΑΠ είναι ιδιωτική επιχείρηση, άρα δεν χρειάζεται η δημοσιοποίηση των κανόνων της σύμβασης!!!!!
Πλέον ένα σύνθημα ενώνει τον ελληνικό λαό <<μαυρίστε τους και αφήστε τους>>. Από ότι φαίνεται παιδιά αυτοί( ΔΝΤ,ΕΕ,Κυβέρνηση) κάνουν πειράματα στην πλάτη μας. Μόνο που δεν είμαστε πειραματόζωα!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: