Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Ο αμανές τώρα και στην Αθήνα....

Η ελληνική πολιτεία είναι εντελώς απούσα, αν και πρόκειται για εθνική υπόθεση. Η Τουρκία δεν έχει περιορισμό στα πόσα  watt θα εκπέμπουν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της. Όλοι οι τούρκικοι ραδιοσταθμοί μπορούν να παίζουν με 5.000 watt, λένε οι ιδιοκτήτες των σταθμών της παραμεθορίου. Και συμπληρώνουν ότι είναι προφανές ότι είναι κομμάτι της στρατηγικής των Τούρκων η απόφαση να ακούγονται παντού. Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στην ερτζιανή παραμεθώριο είναι το γεγονός ότι οι Τούρκοι εκπέμπουν 12 χλμ από την πόλη της Χίου στο Τσεσμέ με 5.000 watt και σβήνουν οτιδήποτε ελληνικό ερτζιανό ακούγεται. Πιάνουν παντού, ακόμα και σε σημεία που δεν πιάνει χιώτικος ραδιοσταθμός.
Είναι αδιανόητο το ΕΣΡ να μην λαμβάνει υπόψην του το γεγονός πως τα ακριτικά ραδιόφωνα λειτουργούν υποτελειακά στα τούρκικα ερτζιανά. Η πιο καλή υπηρεσία που μπορούν τα μέλη του ΕΣΡ να προσφέρουν είναι να υπηρετήσουν τα εθνικά συμφέροντα που αναπόφευκτα περνάνε και μέσα από την λειτουργία των τοπικών ραδιοφώνων.
Οι υπευθυνοι τοπικών ραδιοφωνικών σταθμών αναφέρουν πάντως ότι το ΕΣΡ θα έπρεπε να συνυπολογίσει τις τοπικές γεωφυσικές ιδιομορφίες των περιοχών και μέσα στο πλαίσιο εθνικής στρατηγικής να επιτρέψει και δεύτερο και τρίτο σημείο εκπομπής στα τοπικά ραδιόφωνα και να σταματήσει να λειτουργεί ως φοροεισπρακτικός μηχανισμός του κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: