Υλικά (για 10 κρέπες):
- 3 φλιτζάνια αλεύρι (φαρίνα)
- 3 αυγά
- 2 πρέζες αλάτι
- 2 ποτήρια νερό
- 2 φλιτζάνια γάλα
- 300 γραμμάρια φέτα σκληρή (την κόβετε σε κυβάκια ή την θρυμματίζετε)
- 5 φύλλα ραντίτσιο (ψιλοκομμένo)
- 1 μικρό αγγούρι (κόβετε σε κυβάκια)
- 4 λιαστές ντομάτες (κόβετε σε λωρίδες και βγάζετε τους σπόρους)
- 2 φρέσκα κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
- 10 ραπανάκια (ψιλοκομμένα)
- 2 σκελίδες σκόρδου (ψιλοκομμένες)
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο + 2 λεμόνια (για να φτιάξετε λαδολέμονο)
- Ρίγανη, αλάτι, πιπέρι (η ποσότητα ανάλογη των προτιμήσεων σας)
- Ανακατεύετε με ήρεμες κινήσεις την φέτα, το ραντίτσιο, τις λιαστές ντομάτες, το κρεμμύδι, το αγγούρι και τα ραπανάκια.
- Προσθέτετε το λαδολέμονο, το σκόρδο, το αλατοπίπερο και τη ρίγανη και ανακατεύετε πάλι προσεκτικά.
- Ανακατεύετε σε μίξερ τα υλικά για τις κρέπες.
- Πριν τηγανίσετε μια κρέπα (σε ένα μετρίου μεγέθους αντικολλητικό τηγάνι) ρίχνετε ένα κοφτό κουταλάκι βούτυρο.
- Μετράτε ένα φλιτζάνι μείγματος για κάθε κρέπα και τηγανίζετε για 3 λεπτά κάθε πλευρά σε μέτρια φωτιά.
- Αφήνετε τις κρέπες να κρυώσουν λίγο, βάζετε όση γέμιση επιθυμείτε και τις τυλίγετε σε κλασσικό σχήμα ή τις διπλώνετε σε τρίγωνο.
- Μπορείτε να ρίξετε και λίγο ελαιόλαδο και ρίγανη από πάνω λίγο πριν της φατε και εφόσον τις έχετε τυλίξει.
- Ανοίγετε παγωμένες μπυρίτσες και καλή σας όρεξη
Συνταγή από το GreekCook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου