Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Πικάντικο κοτόπουλο με αποξηραμένα φρούτα





Πρόκειται για μια συνταγή ιδανική, αν πρόκειται να καλέσεις φίλους στο σπίτι ή την/τον αγαπημένο σου.





Μερίδες: 6
Χρόνος προετοιμασίας: 10’
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα και 20’


Υλικά

1 κοτόπουλο κομμένο σε 6 μερίδες
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
500 γραμμάρια κρεμμυδάκια μικρά
5 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
2 κουταλιές σούπας πάπρικα καυτερή
4 κόκκους μπαχάρι
2 γαρίφαλα
½ ξυλάκι κανέλλα
6 σύκα αποξηραμένα
2 κουταλιές σούπας σταφίδα ξανθή
12 κάστανα προβρασμένα
1 κουταλιά σούπας μέλι θυμαρίσιο
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό ή ζωμό κοτόπουλου
2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι

Για τη μαρινάδα

2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας ξίδι από κρασί
1 φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο κρασί
2 δαφνόφυλλα

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας. Τοποθετούμε τις μερίδες ρου κοτόπουλου σε γυάλινο ή πυρίμαχο σκεύος και τις περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Σκεπάζουμε κι αφήνουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί για 5-6 ώρες, ή για ένα βράδυ στο ψυγείο. Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το σκεπάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσει. Φυλάμε τη μαρινάδα. Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κοτόπουλο απ’ όλες τις πλευρές για 6’-7’. Το βάζουμε σε πιατέλα. Προσθέτουμε στο ίδιο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, την πάπρικα, το μπαχάρι, τα γαρίφαλα και την κανέλλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά κι αφήνουμε να σοταριστούν για 10’. Τότε προσθέτουμε τα σύκα, τις σταφίδες και περιχύνουμε με το μέλι. Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, μπήγουμε τα κάστανα διάσπαρτα και περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Προσθέτουμε και το νερό μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. Προς το τέλος αλατοπιπερώνουμε. Όταν μαλακώσει το κοτόπουλο το βγάζουμε σε ανοιχτή πιατέλα και το διατηρούμε ζεστό. Αφήνουμε τη σάλτσα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για να πυκνώσει, μέχρι να γίνει σιρόπι. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο. Αραδιάζουμε γύρω από το κοτόπουλο τα κρεμμυδάκια, τα κάστανα και τα σύκα και περιχύνουμε με τη γλασαρισμένη σάλτσα. Πασπαλίζουμε την πιατέλα με μαϊντανό.


ΠΗΓΗ: www.menslounge.gr/good_life/recipes

Δεν υπάρχουν σχόλια: