Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Πατατοκροκέτες με τσίλι και κόλιανδρο




Τίποτα δεν είναι δύσκολο, αρκεί να έχεις διάθεση να το κάνεις. Ναι, η πατάτα μπορεί να γίνει κροκέτα και όχι, δε διαλύεται.





Χρόνος προετοιμασίας:
30’
Χρόνος τηγανίσματος: 10’


Υλικά


400 γραμμάρια πατάτες καθαρισμένες και χοντροκομμένες
1 κόκκινη πιπεριά τσίλι, χωρίς σπόρια και ψιλοκομμένη
1 χούφτα κόλιανδρο ψιλοκομμένο
1 κρόκο αυγού
5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
Ξύσμα από 1 λεμόνι
80 γραμμάρια τυρί τσένταρ
80 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη
Σπορέλαιο για τα τηγάνισμα
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να στεγνώσουν για 5’. Κατόπιν, τις πολτοποιούμε στο μύλο των λαχανικών και προσθέτουμε τον κρόκο του αυγού, τον κόλιανδρο, τα κρεμμυδάκια, αλατοπίπερο, το ξύσμα λεμονιού, το τυρί και το τσίλι. Αναμειγνύουμε τα υλικά καλά και πλάθουμε με το μείγμα έξι μέτριες κροκέτες. Απλώνουμε τη φρυγανιά σε ένα ρηχό πιάτο και γυρίζουμε τις κροκέτες μέσα σε αυτή, ώστε να καλυφθούν από όλες τις πλευρές. Ζεσταίνουμε λίγο σπορέλαιο σε αντικολλητικό τηγάνι και ροδίζουμε τις πατατοκροκέτες κι από τις δύο πλευρές. Τις σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.

www.menslounge.gr/good_life/recipes

Δεν υπάρχουν σχόλια: