Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Οι Γερμανοί τουρίστες, θα προτιμήσουν την Ελλάδα για διακοπές…

Το κλίμα τουλάχιστον σε πολιτικό επίπεδο αρχίζει να αναστρέφεται μετά τη σειρά προκλητικών δημοσιευμάτων από γερμανικά ΜΜΕ. Στον τομέα του τουρισμού η πολιτική ηγεσία «είναι μαζί μας, δηλώνουν εθελοντές», διαπίστωσε ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Νικητιάδης μετά τις συναντήσεις του με τον υφυπουργό Οικονομίας, αρμόδιο για θέματα Τουρισμού κ. Μπουργκμπάχερ και τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Τουρισμού Κλάους Μπρέμιγκ. Ο κ. Μπουργκμπάχερμέλος του κόμματος των Φιλελευθέρων το οποίο τηρεί σκληρή στάση έναντι της Ελλάδας- ανήκει στους υποστηρικτές του ελληνικού τουρισμού και προτρέπει τους Γερμανούς «να κάνουν διακοπές σ΄ αυτή την πανέμορφη χώρα».

Μεγάλη αύξηση της ζήτησης για την Ελλάδα καταγράφει ο μεγάλος γερμανικός τουριστικός όμιλος RΕWΕ. Οι κρατήσεις για την Ελλάδα τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες εμφανίζουν σημαντική άνοδο δήλωσε ο Ζόρεν Χάρτμαν, εκπρόσωπος της RΕWΕ.
«Oποιος θέλει να βοηθήσει την ελληνική οικονομία και να σταθεροποιήσει το ευρώ, ας επισκεφθεί την Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Χάρτμαν σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ο κ. Χάρτμαν περιμένει μάλιστα ότι θα αυξηθούν σημαντικά οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής μόλις τελειώσει το Μουντιάλ, καθώς πολλοί Γερμανοί παρακολουθούν προς το παρόν την πορεία της Εθνικής τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Νότιας Αφρικής.
Στον όμιλο RΕWΕ ανήκουν οι εταιρείες ΙΤS, Jahn Reisen και Τjaereborg. Για το 2010 η RΕWΕ ανακοίνωσε αύξηση του τζίρου κατά 1% και της πελατείας κατά 6%, παρά την οικονομική κρίση και τις συνέπειες από το νέφος της ηφαιστειακής τέφρας.
Αν υλοποιηθούν όσα σχεδιάζονται για μια νέα αρχή στον ελληνικό τουρισμό «πιστεύω ότι θα μπορέσει η Ελλάδα να σταθεροποιήσει τα νούμερα των τουριστών και να προσελκύσει νέους επισκέπτες αντιμετωπίζοντας τον ιδιαίτερα οξύ ανταγωνισμό στη σκληρή τουριστική αγορά της Μεσογείου» εκτίμησε μιλώντας στα «ΝΕΑ» ο Κλάους Μπρέμιγκ (CDU/CSU).
Επίσης, η ομάδα γερμανο-ελληνικής φιλίας του γερμανικού Κοινοβουλίου απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο με την οποία ζητά να υποδειχθούν τρόποι για να αποκατασταθεί πλήρως η εικόνα της Ελλάδας στη Γερμανία συνδράμοντας έτσι και στην ενίσχυση του ρεύματος τουρισμού από τη Γερμανία.

megapress10

Δεν υπάρχουν σχόλια: