Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Γλυκόξινος σολομός με κρεμμύδια και ντομάτες






Προετοιμασία: 28 λεπτά



Υλικά για 4 άτομα

2 1/2 κ.γ. σησαμέλαιο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. τσίλι
4 ντομάτες, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
3 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
2 κ.γ. ξίδι
3 φλ. πράσινα φασόλια
500 γρ. φρέσκο σολομό, καθαρισμένο, κομμένο σε κύβους
1 κ.σ. φρέσκια πιπερόριζα (τζίντζερ), ψιλοκομμένη
1/4 φλ. φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

1. Ρίξτε λίγο λάδι σε ένα γουόκ ή σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι και βάλτε το να ζεσταθεί σε υψηλή θερμοκρασία. Ρίξτε πρώτα το κρεμμύδι και το τσίλι. Ανακατέψτε για 2 λεπτά μέχρι το κρεμμύδι σας να ροδίσει και μετά προσθέστε τις τομάτες, τη ζάχαρη, τη σάλτσα σόγιας και το ξίδι. Αφήστε τα να ψηθούν για 3 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά.

2. Προσθέστε τα φασόλια, τα κομματάκια του σολομού και την πιπερόριζα. Αφήστε τα να ψηθούν για 3 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά (πολύ προσεκτικά για να μη «διαλύσετε» τα κομματάκια του σολομού), μέχρι να ροδίσουν. Τέλος, ρίξτε από πάνω το κόλιαντρο.

Διατροφική αξία ανά μερίδα

279 θερμίδες,
26 γρ. πρωτεΐνες,
21 γρ. υδ/κες,
3 γρ. φυτικές ίνες,
10,5 γρ. λιπαρά,
1,5 γρ. κορεσμένα λιπαρά,
63 mg χοληστερόλη,
336 mg νάτριο

ΠΗΓΗ: www.preventionmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: