Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Athens Bench Mark

Το Athens Bench Mark είναι μια πρωτοβουλία του Οργανισμού «Ο Κόσμος της Αθήνας» σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων που στόχο έχει να αλλάξει τα παλιά παγκάκια της Αθήνας και να προσθέσει νέα συμβάλλοντας στη βελτίωση της ζωής στην πόλη! Έλαβαν χώρα δύο διαγωνισμοί και ένα εθελοντικό πρόγραμμα:

-Ο διαγωνισμός βιομηχανικού σχεδίου Athens Bench Mark. είναι ο διαγωνισμός που έδωσε το σχέδιο για το νέο παγκάκι της Αθήνας. Το κοινό ανέδειξε τα καλύτερα 100 σχέδια και η κριτική επιτροπή αποφάσισε για την τελική τριάδα έργων. Ένα τουλάχιστον σχέδιο θα υλοποιηθεί και θα παραχθεί μαζικά ώστε να επιπλώσει την Αθήνα!

-Ο εικαστικός διαγωνισμός Future Bench, είναι ο διαγωνισμός καλλιτεχνικής δημιουργίας όπου το μόνο όριο ήταν η φαντασία. Η ψηφοφορία του κοινού ανέδειξε τα 50 έργα που εκτέθηκαν στην μεγάλη εικαστική έκθεση Future Bench. Η ίδια ψηφοφορία έδωσε και το Βραβείο Κοινού του Future Bench στον καλλιτέχνη με το δημοφιλέστερο έργο. Το δημοφιλέστερο έργο θα κατασκευασθεί σε ένα μοναδικό πρωτότυπο και θα τοποθετηθεί σε δημόσιο χώρο της Αθήνας

Το εθελοντικό Πρόγραμμα Athens Bench Mark: απευθύνεται σε όλους όσοι αγαπούν την Αθήνα και πιστεύουν πως η συμμετοχή στα κοινά είναι ο τρόπος για να γίνει καλύτερη η ζωή στην πόλη μας. Ειδικοί τεχνικοί του Δήμου θα οργανώσουν και θα καθοδηγήσουν τις ομάδες που θα κάνουν τα παλιά παγκάκια της Αθήνας σαν καινούρια.

Η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε στα μέσα Απριλίου και χτες 1/6 έγινε η απονομή των βραβείων στους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στους δυο διαγωνισμούς. Τα αποτελέσματα έχουν ώς εξής:

Το πρώτο(1ο) Βραβείο κατέκτησε το έργο "mybench.gr" που φιλοτέχνησε ο Αριστείδης Στάθης από τη Θεσσαλονίκη.

Το δεύτερο(2ο) Βραβείο κατέκτησε το έργο "city break" που φιλοτέχνησε Βασιλική Κατσαρού από την Αθήνα.


Το τρίτο(3ο) Βραβείο κατέκτησε το έργο "Hand of Earth" που φιλοτέχνησε ο Κωνσταντίνος Δούζης από τη Θεσσαλονίκη.



Δεν υπάρχουν σχόλια: