Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Crepe suzette







Συστατικά
6 κρέπες (από τη βασική συνταγή )
τον χυμό από 2 πορτοκάλια
τον χυμό από 2 λεμόνια
ζάχαρη
Grand-Marnier
125gr βούτυρο


Οδηγίες


1. Βάζουμε αρκετή ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι για να φτιάξουμε την καραμέλα.
2. Όταν αρχίζει να καραμελώνει η ζάχαρη προσθέτουμε τον χυμό των πορτοκαλιών και των λεμονιών μέχρι η καραμέλα μασ να πάρει ένα ωραίο ξανθό χρώμα.
3. Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια και αφού λιώσει, ρίχνουμε και το λικέρ. Αφήνουμε για λίγο να ενωθούν οι γεύσεις.
4. Στη συνέχεια, σε αυτή την καραμέλα-σιρόπι βάζουμε μια κρέπα και τη διπλώνουμε στα δύο και μετά στα τέσσερα (ώστε να γίνει τριγωνάκι). Την τοποθετούμε στην πιατέλα και συνεχίζουμε ομοίως με τις υπόλοιπες.
5. Όταν τελειώσουμε με τις κρέπες, περιχύνουμε με το σιρόπι που απέμεινε και τις σερβίρουμε ζεστές.

Μιαμμμμμμ!!


Λίγα μυστικά ακόμα

Κανονικά ξέρω ότι όταν βάζεις το Grand-Marnier πρέπει να το ανάψεις κιόλας, δηλαδή φλαμπέ. Επειδή όμως εγώ δεν ξέρω αυτό το κόλπο (και φοβάμαι κιόλας), το αφήνω ως έχει και παρ' όλα αυτά, μια χαρά βγαίνει.

ΠΗΓΗ: www.sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: