Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Συνάντηση Παπανδρέου-Zhang Dejiang - Στις 3:00 το υπουργικό

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού θα συνεδριάσει στις 3 το μεσημέρι, το Υπουργικό Συμβούλιο. Νωρίτερα, ο κ. Γ. Παπανδρέου, θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Zhang Dejiang και θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας.

Στην Αθήνα θα βρίσκεται μέχρι την Παρασκευή κλιμάκιο της τρόικας με σκοπό τον έλεγχο της οικονομίας μας. Οι ελεγκτές θα εστιάσουν την προσοχή τους τόσο στην εκτέλεση του προϋπολογισμού, όσο και στις εκκρεμείς νομοθετικές παρεμβάσεις στο μέτωπο των διαρθρωτικών αλλαγών.

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ερωτηθείς στις Βρυξέλλες ποια είναι η πρώτη αποτίμηση από τις κοινοτικές υπηρεσίες των προσπαθειών που καταβάλλει η Ελλάδα για να συμμορφωθεί προς τους όρους και τις προϋποθέσεις που ετέθησαν για την ενεργοποίηση του μηχανισμού οικονομικής αρωγής, απάντησε ότι η τελική αξιολόγηση θα γίνει σε περίπου ένα μήνα και ότι το ζήτημα της παροχής της επόμενης δόσης του δανείου θα τεθεί τον Σεπτέμβριο, επισημαίνοντας παράλληλα ότι με βάση τα πρώτα υπάρχοντα στοιχεία η εφαρμογή του μνημονίου εξελίσσεται ικανοποιητικά.

isotimia

Δεν υπάρχουν σχόλια: