Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Ψηφιακό σήμα και στην Αττική


To ψηφιακό σήμα εκπέμπει και στην Αττική από σήμερα. Στην Αθήνα το ψηφιακό σήμα του Υμηττού θα δώσει άψογη εικόνα και κρυστάλλινο ήχο στο λεκανοπέδιο της Αττικής αλλά και σε μια ευρύτατη περιοχή συμπεριλαμβανομένων των δυτικών παραλίων των Κυκλάδων και της ΝΔ Εύβοιας.
Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία πληροφορεί τους τηλεθεατές πως πρόκειται να λειτουργούν οι τηλεοράσεις που δεν έχουν ψηφιακό σήμα. Το ψηφιακό τους σήμα θα παρέχεται “δωρεάν” όπως δηλαδή και το αναλογικό, ενώ δεν χρειάζεται ειδικά εξαρτήματα όπως κεραίες ή καλώδια. Αυτό πρέπει να προμιθευτεί ο καταναλωτης που δεν έχει ωηψηφιακή τηλεόραση (η οποία διαθέτει ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη MPEG-4) είναι ένας αποκωδικοποιητής που θα συνδεθεί στην τηλεόραση.
Στο εμπόριο κυκλοφορούν δύο είδη αποκωδικοποιητών:
1. Ο Standard Definition, ο οποίος έχει έχει έξοδο scart και προτείνεται για τηλεοράσεις παλαιού τύπου
2.High Definition, ο οποίος έχει HDMI έξοδο, κατάλληλη για τηλεοράσεις LCD/Plasma.
Εναλλακτικά, υπάρχει η δυνατότητα αγοράς κάρτας μετατροπέα (module) MPEG - 4, η οποία όμως χρησιμοποιείται μόνο σε τηλεοράσεις που έχουν είσοδο Common Interface (CI), με μόνο μειονέκτημα τη χρονοκαθυστέρηση στην αλλαγή καναλιών και τη μη συμβατότητά της με όλες τις τηλεοράσεις. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να εξετάζεται λεπτομερώς η συμβατότητα με την τηλεόραση.
Για περισσότερες πληροφιρίες:
- Για τα κανάλια της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (ΕΡΤ) στο Κέντρο Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Πολιτών (ΕΡΤ), στο τηλέφωνο 210 - 7407070 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση keep@ert.gr
- Για τα ιδιωτικά κανάλια στην εταιρεία "DIGEA", στο τηλέφωνο 14510 (χρέωση από σταθερό τηλέφωνο 0,63€/λεπτό και από κινητό για όλους τους παρόχους 1,00€/λεπτό) και στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@digea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: