Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

ΓΑΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ















Περιγραφή συνταγής:

Μία καλοκαιρινή και ελαφριά συνταγή.Ένας πολύ γευστικός μεζές που μπορούμε να το συνοδέψουμε με ουζάκι το καλοκαίρι που έρχεται.

Συστατικά συνταγής:

•1 κιλό φρέσκο γαύρο
•1 ποτήρι περίπου ξύδι
•Μισή κόκκινη πιπεριά
•Μισή πράσινη πιπεριά
•5 σκελίδες σκόρδο
•3 λεμόνια
•λίγο λάδι, μαιντανό και άνηθο

Οδηγίες συνταγής:

Αρχικά πλένουμε καλά το γαύρο και έπειτα τον καθαρίζουμε αφαιρώντας το κεφάλι και το κοκαλό του προσεκτικά σχηματίζοντας διαδοχικά φιλετάκια.Όταν καθαρίσουμε όλο το γαύρο τον αραδιάζουμε σαν φέτες σε ένα ταψί και του ρίχνουμε ένα περίπου ποτήρι ξύδι, τόσο ώστε να τον καλύπτει.Τοποθετούμε το ταψί με το γαύρο στο ψυγείο και το αφήνουμε τουλάχιστον μία-δύο ώρες μέχρι να ξασπρίσει.Με τη διαδικασία αυτή ο γαύρος ψήνεται στο ξύδι.Στη συνέχεια χύνουμε το ξύδι και σε ένα ρηχό μπόλ τοποθετούμε μία στρώση από τα φιλετάκια του γαύρου και τα πασπαλίζουμε με τις φέτες σκόρδου και τις ψιλοκκομένες πιπεριές.Προσθέτουμε λίγο λάδι, λίγο λεμόνι και λίγο μαιντανό και άνηθο.Έπειτα τοποθετούμε από πάνω πάλι τα υπόλοιπα φιλετάκια γαύρου και μετά ξανά τα υλικά της γέμισης.Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελείωσουν όλοι οι γαύροι.Τοποθετούμε το γαύρο στο ψυγείο.Ο γευστικός αυτός μεζές είναι έτοιμος να φαγωθεί μετά από 2ώρες.Διατηρείται στο ψυγείο μέχρι και 3μήνες.

www.lovecooking.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: