Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

ΟΙ ΣΗΜΙΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Όποιος έχει δυνατή μνήμη θα θυμάται τους 4 σωματοφύλακες, την δύναμη κρούσης σημιτικού εκσυγχρονισμού: Τ. Μαντέλης, Θ. Τσουκάτος, Γ. Πανταγιάς και Ν. Θέμελης.
Ο τελευταίος είναι ο μοναδικός που δεν ενεπλάκη σε σκοτεινές ιστορίες, ο μόνος που δεν κατέλαβε ποτέ κρατική ή κομματική θέση και βεβαίως ο μοναδικός που παραμένει σήμερα δίπλα στον πρώην πρωθυπουργό. Οι 3 πρώτοι έλαμψαν για ένα διάστημα, προκάλεσαν τριβές στο εσωτερικό του κόμματος και της κυβέρνησης, κατηγορήθηκαν για νεποτισμό και κάποια στιγμή αποπέμφθηκαν.
Ο Θ. Τσουκάτος, ο επονομαζόμενος και στρατηγός του ΠΑΣΟΚ, με μεγάλη συμβολή στις νίκες του Κ. Σημίτη στην κοινοβουλευτική ομάδα και λίγους μήνες αργότερα στο Συνέδριο, απομακρύνθηκε από το περιβάλλον του πρωθυπουργού μετά τις εκλογές του 2000, γιατί ήταν σε διαρκή σύγκρουση με τον τότε Γραμματέα, Κ. Σκανδαλίδη, για το ποιός θα κάνει κουμάντο στη Χ. Τρικούπη. Αυτό είχε στο μυαλό του ο Κος Σκανδαλίδης όταν κατήγγειλε τους <<καλαμοκαβαλάρηδες>> που ήταν δίπλα στον Κο Σημίτη.Το όνομά του ενεπλάκη στην υπόθεση της Siemens. Ο ίδιος παραδέχεται ότι πήρε χρήματα και τα έδωσε στο κόμμα.Ο Γ.Πανταγιάς υπήρξε εκπρόσωπος τύπου του Πρωθυπουργού. Ήρθε σε αντιπαράθεση με αρκετους Υπουργούς- ο Θ. Πάγκαλος ήταν ένας από τους πιο σταθερούς επικριτές του. Υποχρεώθηκε σε παραίτηση το 2003  επειδή ήρθε σε ρήξη με τον τότε Υπουργό Εθνικής Οικονομίας, Ν. Χριστοδουλάκη και τον επικεφαλή του ΣΔΟΕ Τ. Μπατζελή, με αφορμή φορολογική υπόθεση του τραγουδιστή Γ. Νταλάρα.
Ο Τ. Μαντέλης ήταν εκ των στενών συνεργατών του Κ Σημίτη από την εποχή που όλοι οι πολιτικοί φίλοι του πρώην Πρωθυπουργού χωρούσαν σε ένα περίπτερο. Κατέλαβε υψηλές θέσεις, αλλά κι αυτός είχε την τύχη των άλλων δύο. Απομακρύνθηκε το 2000 και η αιτία ήταν η κακή διαχείρηση που έκανε στην υπόθεση της Ολυμπιακής. Ήταν αυτός που αντικατέστεισαι τον Χ. Καστανίδη στο Υπουργείο Μεταφορών για να υπογραφούν οι αμαρτωλές συμβάσεις της Siemens.
Η πολιτική ευθύνη του Κου Σημίτη σε ότι αφορά την επιλογή των προσώπων είναι προφανής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: