
Υλικά:
•14 μικρές πιπεριές
•4 τομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
•1 κρεμμύδι
•1-2 σκελίδες σκόρδο
•1/2 κουταλιά γλυκού ρίγανη ξερή (ή 1 κ.γ. φρέσκια)
•1 κουταλιά σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
•200γρ. φέτα
•λάδι, αλάτι, πιπέρι
Αν δεν σας αρέσει η ρίγανη, βάλτε δυόσμο ή βασιλικό
Εκτέλεση:
Πλύντε τις πιπεριές. Αφαιρέστε τα πράσινα κοτσανάκια. Ακουμπήστε μια μια πιπεριά πάνω στο ξύλο κοπής και κάντε μια τομή Τ, χωρίς να αφαιρέσετε το πάνω μέρος. Με την οριζόντια γραμμή αφαιρέστε το κομμάτι με τους σπόρους που ενώνεται στο κοτσάνι. Με την κάθετη χλαρώστε τις ίνες, αφαιρέστε σπόρους και πλύντε την πιπεριά.
Ζεματίστε τις πιπεριές σε βραστό νερό για 5 λεπτά. Αν δεν το κάνετε οι πιπεριές θα ζαρώσουν και θα δείχνουν πολύ άσχημες όταν ψηθούν. Ετοιμάστε τη γέμιση.
Σωτάρετε σε λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο, σε μέτρια φωτιά, να μαλακώσουν. Προσθέστε τις τομάτες. Αν δεν έχουν αρκετά ζουμιά, προσθέστε λίγο νερό να γίνει σάλτσα. Προσθέστε τη ρίγανη και το πιπέρι. Το αλάτι μετά τη φέτα. Βγάλτε τη κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέστε τη φέτα θρυμματισμένη, τον μαϊντανό, ανακατέψτε και δοκιμάστε το αλάτι.
Η γέμιση πρέπει να είναι μέτριας ρευστότητας (όσο κρυώνει πήζει). Γεμίστε τις πιπεριές.
Βάλτε τις στη σειρά σε ταψάκι, περιχύστε με λίγο λάδι και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο 180βαθμών Κελσίου για 30′, μέχρι να ροδίσει η γέμιση.
Εκτός από τη διατροφική του αξία, η αξία του σαν μεζεδάκι για τσίπουρο σε βραδιά φίλων είναι ανεκτίμητη.
ΠΗΓΗ: www.tastefull.wordpress.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου