Σελίδες
ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
ο καιρός
Τρίτη 1 Ιουνίου 2010
Καντονέζικη συναγρίδα για 2 άτομα
Υλικά:
•450 γρ. συναγρίδας κομμένη σε πολύ λεπτές φέτες (των 30 γρ.)
•2 κουταλιές αλεύρι
•1 κουταλιά ηλιέλαιο
•1 καρότο σε κομμένο σε ψιλό ζουλιέν
•4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σαν σπιρτόξυλα
•1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
•450 γρ. σπανάκι πλυμένο
•5 χιλιοστά τζίντζερ ψιλοκομμένο
•2 κουταλιές σόγια σος
•Χυμό 1 λεμονιού
•55 γρ. βούτυρο σε κύβους 5 χιλ.
•1 καυτερή πιπερίτσα
Ετοιμασία;
1.Ζεματάμε για 35 με 40 λεπτά το σπανάκι, το σουρώνουμε πιέζοντας ελαφρά ώστε να φύγει το πολύ νερό.
2.Αλευρώνουμε τις φέτες του ψαριού και τις τινάζουμε.
3.Ζεσταίνουμε καλά το λάδι σε τηγάνι, τοποθετούμε τις φέτες προσεκτικά, χαμηλώνουμε αμέσως τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
4.Ανακατεύουμε το καρότο, το κρεμμυδάκι, το σκόρδο, το σπανάκι με το λεμόνι, τη σόγια και το τζίντζερ και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.
5.Δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και κουνάμε το τηγάνι μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
ΠΗΓΗ: www.hyngry.gr 1-6-2010
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου