Σελίδες
ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
ο καιρός
Κυριακή 30 Μαΐου 2010
Κέικ καρότου με γλάσο PHILADELPHIA
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 50-55 λεπτά
Υλικά:
200 γρ. ζάχαρη καστανή
185 ml ελαιόλαδο
3 μεσαία αβγά
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ κουτ. του γλυκού baking powder
1 κουτ. του γλυκού κανέλα
2 ½ κούπες τριμμένο καρότο
60 γρ. ψιλοκομμένα καρύδια
60 γρ. σταφίδες
Για το γλάσο:
250 γρ. PHILADELPHIA
65 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
1,5 κουτάλι χυμό λεμόνι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180Ο C. Στον κάδο του μίξερ τοποθετείτε την ζάχαρη και το ελαιόλαδο και χτυπάτε για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε τα αβγά σταδιακά και χτυπάτε καλά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε και τα αλεύρι, baking powder και κανέλα, τα οποία έχετε πρώτα κοσκινίσει. Τέλος προσθέτετε τα τριμμένα καρότα, τα καρύδια και τις σταφίδες, ανακατεύοντας καλά. Αδειάζετε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα 22 εκ. την οποία έχετε βουτυρώσει καλά και τοποθετήσει ένα αντικολλητικό χαρτί στην βάση της. Ψήνετε για 50-55 λεπτά.
Σερβίρετε το κέικ χλιαρό ή κρύο με γλάσο PHILADELPHIA ( 250 gr. PHILADELPHIA, 65 γρ. ζάχαρη άχνη & 1,5 κουτάλι χυμό λεμόνι χτυπημένα σε blender).
Τα μυστικά της συνταγής:
Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και λίγο φρέσκο τζίντζερ τριμμένο ή ½ κουταλάκι σε σκόνη, για μια ελαφριά σπιρτάδα στη γεύση.
ΠΗΓΗ: www.sidayes.gr
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου