Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 15 Μαΐου 2010

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Σήμερα Σάββατο 15 Μαΐου 2010 Παγκόσμια Ημέρα της Οικογένειας πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μεσσαπίων εκδήλωση με θέμα "Το Παιδί μας ένας άγνωστος Κόσμος". Ομιλήτρια της εκδήλωσης αυτής ήταν η παιδαγωγός κα. Χάρις Δημητρακούδη.
Η κα. Δημητρακούδη με ένα πρωτότυπο τρόπο προσπάθησε να δώσει στους γονείς να καταλάβουν πρωτίστως τι είναι το παιδί. Η λέξη παιδί είναι μια πολυχρησιμοποιημένη λέξη χωρίς όμως οι περισσότεροι να γνωρίζουν το αληθινό της νόημα. Το παιδί σχετίζεται με το παιχνίδι. Το παιδί ζει για να παίζει και παίζει για να ζει. Μέσω του παιχνιδιού το παιδί αποκτά γνώσεις και μόρφωση.
Κατόπιν αφού έδωσε μέσω αρκετών παραδειγμάτων να καταλάβουν οι παρευρισκόμενοι τι σημαίνει παιδί προχώρησε στην δεικτική αντωνυμία μας. Το παιδί δεν είναι μόνο του άνδρα ή μόνο της γυναίκας αλλά και των δύο. Προχωρώντας όμως λίγο μακρύτερα, το παιδί δεν είναι κανενός από τους δύο αλλά του Θεού. Ο Θεός πατέρας είχε ως ιδέα το παιδί και έδωσε την ευλογία στο συγκεκριμένο ζευγάρι να το αποκτήσει. Και αυτό το ζευγάρι θα πρέπει να μεγαλώσει το παιδί σαν πριγκηπόπουλο σαν παιδί του Θεού που τους το εμπιστεύτηκε.

Το τελευταίο μέρος με το οποίο ασχολήθηκε η κα. Δμητρακούδη ήταν η φ΄ραση ένας άγνωστος κόσμος. Κια πράγματι ποιος γνωρίζει απόλυτα το παιδί του; Ποιος δεν έχει πει τι παιδί είναι αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω; Ποιος γονέας ο οποίος έχει πάνω από ένα παιδιά δεν έχει παρατηρήσει ότι κανένα δεν μοιάζει απόλυτα με το άλλο; Ποιος γονέας δεν έχει αναρωτηθεί όταν  λέει κάτι στο παιδί του και εκείνο το εκλαμβάνει εντελώς διαφορετικά;
 Θα μπορούσαν από αυτή την ομιλία να γραφτούν σελίδες επί σελίδων αλλά θα ήθελα να κλείσω με δύο παραδείγματα που χρησιμοποίησε η κα. Δημητρακούδη. Τα παιδιά λέει μοιάζουν με τα λουλούδια. Αλλά ενώ τα λουλούδια ξέρουμε το είδος του καθενός το παιδί μας δεν ξέρουμε τι λουλούδι είναι. Μπορεί να είναι τριαντάφυλλο, γαρύφαλλο τουλίπα αλλά μπορεί να είναι και τσουκνίδα.
Επίσης η ομιλίτρια παρουσίασε τα παιδιά με όργανα μουσικής που μπορούν να δημιουργήσουν μια μουσική αρμονία. Κάποιο παιδί μπορεί να είναι βιολί, κάποιο άλλο φλογέρα αλλά και κάποιο άλλο ταμπούρλο.
Η κα. Δημητρακούδη άφησε όλους τους ακροατές της κατενθουσιασμένους και ευελπιστεί για μια μελλοντική συνάντηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: