Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΕΪΚΑ




ΥΛΙΚΑ:

750 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
½ κούπα φρυγανιά τριμμένη
½ φλυτζανάκι του καφέ ούζο
1 φλυτζανάκι του καφέ λάδι
1 φλυτζανάκι του καφέ ανθρακούχο νερό
½ κουταλάκι κάρυ, αλάτι, πιπέρι, λάδι για τηγάνισμα
5 κουταλιές λάδι (από το τηγάνισμα)
1 κούπα χυμό ντομάτας
2 σκελίδες σκόρδο
1 φύλλο δάφνης, αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε σε ένα μπόλ τον κιμά, τη φρυγανιά, το λάδι, το κάρυ, το ούζο, αλάτι, πιπέρι. Ζυμώνουμε προσθέτοντας λίγο-λίγο το νερό. Αν το μίγμα είναι σφιχτό, προσθέτουμε 1-2 κουταλιές νερό ακόμη. Πλάθουμε μικρά σουτζουκάκια και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι χωρίς να τα αλευρώσουμε. Αφού τα βγάλουμε από το τηγάνι, στραγγίζουμε το λάδι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 5 κουταλιές από το λάδι, ρίχνουμε τις σκελίδες σκόρδου, την ντομάτα, το φύλλο δάφνης, αλάτι,πιπέρι και σιγοβράζουμε τη σάλτσα, ώσπου να δέσει ελαφρά. Ρίχνουμε μέσα τα σουτζουκάκια, τα ανακατεύουμε ελαφρά με τη σάλτσα, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε το φαγητό περίπου 15'. Σερβίρουμε τα σουτζουκάκια με ρύζι πιλάφι ή πατάτες τηγανητές.

Μυστικά

* Όσο περισσότερο ζυμώνουμε τον κιμά τόσο νοστιμότερα γίνονται τα σουτζουκάκια.
* Αν έχουμε χρόνο βάζουμε το μίγμα του κιμά στο ψυγείο 1-2 ώρες και μετά τα πλάθουμε και συνεχίζουμε την εκτέλεση του φαγητού.


ΠΗΓΗ: www.In-Gourmet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: