Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Περικοπές και στις Πανελλήνιες....


Ξεκινούν και φέτος για άλλη μια χρονιά οι Πανελλήνιες εξετάσεις. Και το υπουργείο έχει ξεκινήσει ήδη τις περικοπές... όχι όσο αφορά τις θέσεις των εισαχθέντων μιας και κατήργησε την βάση του δέκα ως προϋπόθεση εισαγωγής αλλά γιατί έκτακτη εγκύκλιος εστάλη χτες 10/5, από τον υφυπουργό στους Διευθυντές της Δευτεροβάθμιου Εκπαίδευσης ζητώντας τους να χρησιμοποιηθούν στα εξεταστικά κέντρα μεγαλύτερες αίθουσες, ώστε να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο αριθμός των επιτηρητών.
Χαρακτηριστικά η εγκύκλιος αναφέρει: «Λόγω των δημοσιονομικών δυσκολιών πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια, ώστε να χρησιμοποιούνται κατά προτεραιότητα οι μεγαλύτερες αίθουσες κάθε εξεταστικού κέντρου, προκειμένου να απασχοληθεί ο απολύτως απαραίτητος αριθμός επιτηρητών».
Τα εξεταστικά κέντρα έχουν ήδη μειωθεί από 1.240 σε 830 πανελλαδικά, ενώ οι πληρωμές για τις πανελλαδικές εξετάσεις μειώθηκαν κατά 20% σε σχέση με πέρυσι. Η μείωση αφορά στις αμοιβές επιτροπών, τις επιτηρήσεις, τη βαθμολόγηση των γραπτών και τις υπερωρίες των Σαββάτων, τη βαθμολόγηση και την επιτήρηση στα εσπερινά σχολεία.
Όσο αφορά τους μαθητές και την αγωνία τους για την εισαγωγή τους, τρεις στους τέσσερις υποψηφίους των Γενικών Λυκείων θα εισαχθούν στα Πανεπιστήμια και τα Τεχνολογικά Ιδρύματα, αφού το υπουργείο παιδείας αποφάσισε την κατάργηση της βάσης του δέκα ως προϋπόθεση εισαγωγής.
Συνολικά αναμένεται ότι στις φετινές εξετάσεις θα συμμετέχουν περίπου 123.000 υποψήφιοι από ημερήσια, εσπερινά Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ διεκδικώντας μία από τις 88.165 θέσεις στα ΑΕΙ, ΤΕΙ , τις στρατιωτικές , τις τουριστικές, τις αστυνομικές σχολές καθώς και αυτές της πυροσβεστικής. Αναμένονται επίσης περίπου 10.000-12.000 απόφοιτοι παλαιότερων ετών οποίοι χωρίς να δώσουν εξετάσεις (με παλαιότερο βαθμό) θα διεκδικήσουν μία από τις 8.812 θέσεις που διατίθενται για την περίπτωση του 10%. Οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 14/05 με το μάθημα της Νεοελληνικής γλώσσας να ρίχνει την αυλαία.


Το Προγραμμά για τα Γενικά Λύκεια και τα ΕΠΑΛ:



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14-05-2010

-ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Γ. Π

ΔΕΥΤΕΡΑ 17-05-2010

-ΒΙΟΛΟΓΙΑ – ΦΥΣΙΚΗ- ΙΣΤΟΡΙΑ

-ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ Γ.Π

ΤΕΤΑΡΤΗ 19-05-2010

-ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ Θεω. Κ

-ΜΑΘΗΜΑΤΙΚA Θετ. Κ- Τ. Κ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21-05-2010

-ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΕΩ. Κ

-ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΧΗΜΕΙΑ – ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ ΘΕΤ.Κ

-ΑΡΧΕΣΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Τ. Κ

ΤΕΤΑΡΤΗ 26-05-2010

-ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΘΕΩ. Κ

-ΦΥΣΙΚΗ ΘΕΤ Κ-Τ Κ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28-05-2010

-ΛΑΤΙΝΙΚΑ ΘΕΩ Κ

-ΧΗΜΕΙΑ ΘΕΤ Κ

-ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑ Τ Κ

-ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Τ Κ

ΔΕΥΤΕΡΑ 31-05-2010

-ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ

ΜΑΘΗΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: