Σελίδες
ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
ο καιρός
Σάββατο 22 Μαΐου 2010
ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΩΜΟ
ΥΛΙΚΑ:
2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
6 κουταλιές βούτυρο
1 ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο καπνιστό σολωμό
6 κουταλιές αλεύρι
2 φλιτζάνια γάλα
8 μεγάλα αυγά χώρια οι κρόκοι απ' τα ασπράδια
3 κουταλιές ψιλοκομμένο άνιθο
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
Διαδικασία
Βουτυρώνουμε και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με αλεύρι τη στρογγυλή φόρμα σιλικόνης της Tupperware.
Στo τηγάνι 28 εκ της Tupperware μαγειρεύουμε τα κρεμμύδια στο βούτυρο σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με την κουτάλα από το τουλ σετ της Tupperwarware μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον σολωμό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμα 2 λεπτά.
Ζεσταίνουμε το γάλα και το προσθέτουμε στο μείγμα του σολωμού ανακατεύοντας γρήγορα. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών, τον άνιθο και την παρμεζάνα. Μεταφέρουμε το μείγμα στο μεγάλο μπολ expresion της Tupperware.
Στο μικρό μπολ expresion χτυπάμε με τον αναδευτύρα από το τουλ σετ τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι. Προσθέτουμε το ¼ από τ' ασπράδια στο σολωμό, ανακατεύουμε και στη συνέχεια τα υπόλοιπα ασπράδια και ανακατεύουμε απαλά.
Τοποθετούμε το μείγμα στη φόρμα και την τοποθετούμε στη μέση του φούρνου. Χαμηλώνουμε στους 160ο C και ψήνουμε για 50 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει από πάνω. Σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε μ' ένα δροσερό λευκό γαλλικό κρασί Chablis.
ΠΗΓΗ: www.toarkoudi.gr
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου