Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

ΛΕΥΚΗ ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΡΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ




Συστατικά

5 ασπράδια
1 κουπα ζάχαρη
βανιλια
μους σοκολα
σάλτσα φράουλας ή ζελέ αν δεν έχετε φράουλες
σαντιγύ

Οδηγίες

Χτυπάω τα ασπράδια με τη ζάχαρη καλα μεχρι να στέκεται το μείγμα .
Απλώνω μια λαδοκολα και σχηματίζω ενα κορδόνι με κορνε, στο σχήμα της καρδιάς, κάνω δηλ το περίγραμμα, Μετά συνεχίζω γεμίζοντας μέσα την καρδιά και τελειώνοντας στο κέντρο.
Απάνω απο το περίγραμμα κάνω ενα ζικ ζακ, ετσι ώστε να σχηματιστεί ένα τειχάκι (που μετά θα κρατήσει μέσα τη μους). Θα γίνει δηλαδή κάτι σαν τη βάση της τάρτας. Ψήνω τη μαρέγκα στους 100° γυρω στο μισάωρο. Οταν την ψήνω που και που ανοίγω την πόρτα του φουρνουν να φευγουν οι ατμοί. Πρεπει να μείνει ολόλευκη.
Αφήνω να κρυώσει στο φούρνο.
Ενώ έχω τη μαρέγκα στο φούρνο, ετοιμάζω τη μους, τη σαντιγύ και τη σάλτσα (ή το ζελέ). Μολις κρυώσει βάζω στο κέντρο την μους, απλώνω απο πάνω την αραιή σάλτσα φράουλας και γαρνίρω με σαντιγί, το περίγραμμα της .
Αν προτιμήσετε το ζελε, αφήστε το να κρυώσει πριν το ρίξετε κουταλιά κουταλιά πάνω απο τη μους

Λίγα μυστικά ακόμα

Εάν βάλετε την μαρέγκα στον φούρνο σε αέρα, δεν χρειάζεται να ανοίγετε την πόρτα.

ΠΗΓΗ: www.sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: