Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Κυριακή 4 Απριλίου 2010

ΑΚΡΙΒΟΙ ΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ


Σύμφωνα με την επίσημη λίστα της CIA, οι αμυντικές δαπάνες της Ελλάδας αντιστοιχούν στο 4,3% του Α.Ε.Π της. Στην ίδια λίστα, άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Πορτογαλία και το Βέλγιο εμφανίζονται με δαπάνες που αντιστοιχούν στο 2,3% και 1,3% αντίστοιχα.
Αν λοιπόν η Ελλάδα έριχνε τις δαπάνες της σε επίπεδα αντίστοιχα με αυτά της  Πορτογαλίας, θα κέρδιζε περίπου 4 δις ευρώ ετησίως. Μέσα σε δέκα χρόνια δηλαδή θα μπορούσε να εξοικονομήσει 40 δις ευρώ και με τα σημερινά δεδομένα το δημόσιο χρέος της θα έπεφτε στα 280 δις ευρώ.
Η Ελλάδα δαπανά περίπου 8 δις ευρώ το χρόνο για να πληρώσει τα εξοπλιστικά της προγράμματα, τις αμοιβές των στρατιωτικών και τα άλλα λειτουργικά έξοδα του στρατέυματος, προκειμένου να διαφυλάξει την εθνική της κυριαρχία και τώρα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να μιλάει για παραχώρηση μέρους της εθνικής κυριαρχίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τους επιθεωρητές τους.
Αμερικάνοι, Γερμανοί και Γάλλοι διέθεσαν το 74% των όπλων που αγοράσαμε την περίοδο 1998-2008. Την ίδια περίοδο η Ελλάδα βρίσκεται στην 4η θέση των εισαγωγέων όπλων στην παγκόσμια κατάταξη και την ξεπερνούν μόνο Κίνα, Ινδία και Νότια Κορέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: