Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

44ΧΡΟΝΗ ΣΤΑ ΙΜΑΛΑΪΑ

¬ Ο Εουν-Σουν. Η  Νοτιοκορεάτισσα είναι η  πρώτη γυναίκα που έκανε
  το ρεκόρ

ΜΙΑ 44ΧΡΟΝΗ νοτιοκορεάτισσα ορειβάτης, η οποία ανέβηκε χθες στην κορυφή Αναπούρνα των Ιµαλαΐων, έγινε η πρώτη γυναίκα που έχει ανέβει στις 14 πιο ψηλές κορυφές του κόσµου άνω των 8.000 µέτρων. Οπως µετέδωσε η νοτιοκορεατική τηλεόραση, η Ο Εουν-Σουν, έστησε µια σηµαία της χώρας της στο χιόνι στην κορυφή Αναπούρνα, σε υψόµετρο 8.091, φωνάζοντας «Μανσάε» («Ζήτω»). «Είµαι ευτυχισµένη, ευχαριστώ», είπε στρεφόµενη προς την κάµερα που κρατούσε εικονολήπτης του κορεατικού καναλιού ΚΒS. Και σκουπίζοντας τα δάκρυα χαράς πρόσθεσε:

«Μαµά, µπαµπά, µου λείπετε.

Τώρα θέλω να επιστρέψω στο σπίτι». Η Ο Εουν-Σουν έφτασε στην τελευταία κορυφή 13 χρόνια µετά την ανάβασή της στο πρώτο βουνό των Ιµαλαΐων Γκασερµπρούµ το 1997. Στο Εβερεστ ανέβηκε το 2004. Σε αυτήν της την ανάβαση είχε µαζί τη φωτογραφία της Κο Μι Γιάνγκ, µιας συµπατριώτισσας αντιπάλου της για την κατάρριψη του ρεκόρ που έχασε τη ζωή της πέρσι όταν έπεσε ενώ προσπαθούσε να κατακτήσει την κορυφή Νάνγκα Παρµπάτ.

Η κόντρα
Η Ο Εουν - Σουν έδινε µάχη µε µια ισπανίδα αλπινίστρια για το ποια θα επιτύχει πρώτη την ανάβαση των 14 ψηλότερων κορυφών. Κάποιοι ειδικοί µάλιστα έχουν εκφράσει αµφιβολίες για το εάν η Νοτιοκορεάτισσα κατέκτησε πραγµατικά τον περασµένο Μάιο την κορυφή Καντσεντζούγκα (8.586 µ.), την τρίτη ψηλότερη στον κόσµο, όπως ισχυρίζεται η ίδια.

Η 26χρονη Ισπανίδα Εντούρνε Πασαµπάν είχε κατακτήσει πριν από λίγες ηµέρες την κορυφή Αναπούρνα και ετοιµάζεται να ξεκινήσει την ανάβασή της στην τελευταία κορυφή άνω των 8.000 µέτρων, τη Σίσα Πάνγκµα (8.027 µ.) στο Θιβέτ.

tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: