Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗς ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρ
Ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η ορκωμοσία του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφτασε στην Βουλή λίγο μετά τις 11.30, σύμφωνα με το πρωτόκολλο στην είσοδο της βουλής τον υποδέχθηκαν ο Πρωθυπουργός κ Γ Παπανδρέου και ο Πρόεδρος της Βουλής οι οποίοι τον συνόδευσαν στην αίθουσα του κοινοβουλίου προκειμένου να αρχίσει η τελετή ορκωμοσίας από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κα πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερόνημο. Αμέσως μετά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και χαιρέτησε όλους τους παρευρισκόμενους οι οποίοι τον συνεχάρησαν για την επανεκλογή του.
Ο Κάρολος Παπούλιας επανεξελέγη, σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής, στις 2 Φεβρουαρίου, με 266 ψήφους υπέρ και 32 «παρών». Υπέρ της επανεκλογής του τάχθηκαν το ΠΑ.ΣΟ.Κ η ΝΔ και ο ΛΑ.Ο.Σ, ενώ «παρόντες» δήλωσαν οι βουλευτές του Κ.Κ.Ε και του ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτή είναι η ένατη προεδρική θητεία από την μεταπολίτευση, και η κ. Παπούλιας είναι ο τρίτος πρόεδρος μετά τους Κ. Καραμανλή και Κ. Στεφανόπουλο, που επανεκλέγεται σε δεύτερη θητεία, ενώ κατέχει ο ίδιος το ρεκόρ κοινοβουλευτικής συναίνεσης κατά την πρώτη εκλογή του το Μάρτιο του 2005 με 279 ψήφους.
Εκτός του Κάρολου Παπούλια από το 1975 έως σήμερα έχουν εκλεγεί από τη βουλή στο προεδρικό αξίωμα οι Μιχαήλ Στασινόπουλος, Κωνσταντίνος Τσάτσος, Κωνσταντίνος Καραμανλή, Χρήστος Σαρτζετάκης και Κωστής Στεφανόπουλος 

By Elf 

Δεν υπάρχουν σχόλια: