Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του δημοσιονομικού προβλήματ
By Efi


Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του δημοσιονομικού προβλήματος και την ανάπτυξη της οικονομίας θα ανακοινώσει η Κυβέρνηση αύριο.
Την ίδια ώρα στις Βρυξέλλες η Κομισιόν θα ανακοινώνει την έγκριση του Προγράμματος Σταθερότητας, συνοδευόμενο από υποδείξεις για άντληση εσόδων από ιδιωτικοποιήσεις και πρόσθετες περικοπές δαπανών.
Τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός θα κινούνται στους άξονες που υποδεικνύει η Κομισιόν. Στόχος είναι να καταλάβουν οι αγορές ότι η ελληνική Κυβέρνηση έχει ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης το οποίο υλοποιείται σταδιακά και δεν καθοδηγείται από την ΕΕ και τους διεθνής οργανισμούς.
Ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει πρωτοβουλίες για εξοικονόμηση πόρων στο δημόσιο τομέα με περικοπές λειτουργικών δαπανών σε υπουργεία, κατάργηση επιδοτήσεων σε εποπτευόμενους οργανισμούς, περισσότερες περικοπές επιδομάτων σε κάποιες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων, μείωση των αμοιβών των εργαζομένων σε κρατικές επιχειρήσεις και οργανισμούς.
Επίσης θα ανακοινωθούν πρόσθετα μέτρα εισπρακτικού χαρακτήρα που θα επιβαρύνουν τα υψηλά εισοδήματα και τις κερδοφόρες επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα προβλέπεται προσωρινή αύξηση των φορολογικών συντελεστών, αυστηρότερες διατάξεις για φοροδιαφυγή, τέλος υπάρχει το ενδεχόμενο να υιοθετηθεί η πρόταση για επιβολή έκτακτης εισφοράς σε επιχειρήσεις ελεύθερους επαγγελματίες ακόμη κα μισθωτούς που το ετήσιο εισόδημα τους ανέρχεται πάνω από 30.000 ευρώ...


Πηγή sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: