Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Βανκούβερ 2010

Μετά από τέσσερις μήνες περιπλανήσεων στη Νότια Αμερική, η Ολυμπιακή φλόγα των 21ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2010 φωτίζει τον ουρανό του Βανκούβερ του Καναδά, αφού χτες έλαβε χώρα η έναρξη των Χειμερινών Αγώνων του Βανκούβερ.
Η διοργάνωση επιστρέφει μετά από 22 χρόνια στην Αμερική και τον Καναδά. Από σήμερα οι αθλητές και οι αθλήτριες που θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση θα προσπαθήσουν για το καλύτερο στο μεγαλύτερο αθλητικό «ραντεβού» των χειμερινών σπορ.
Η τελετή ήταν εντυπωσιακή, οι διοργανωτές παρουσίασαν ένα υπέροχο θέαμα στους θεατές, μια γιορτή χρωμάτων και μουσικών, με πρωταγωνιστές μέλη αυτοχθόνων εθνοτήτων του Καναδά.
Η έναρξη όμως έχασε την λάμψη της αφού έγινε στη σκιά του τραγικού θανάτου του Γεωργιανού αθλητή Νόνταρ Κουμαριτασβίλι, που συνέβη λίγες ώρες πριν την έναρξη των αγώνων και ενώ ο άτυχος αθλητής έκανε προπόνηση.
Ο άτυχος αθλητής εκτινάχτηκε από το έλκηθρο του, ενώ έτρεχε με περισσότερο από 90 μίλια (140 χιλιόμετρα) και βρήκε τραγικό θάνατο αφού προσέκρουσε σε σιδερένια δοκό. Η συγκεκριμένη πίστα είναι η γρηγορότερη στον κόσμο αθλητές που έκαναν προπόνηση τις προηγούμενες μέρες είχαν αναφέρει ότι η πίστα ήταν πολύ γρήγορη. Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που έχει τεθεί θέμα ασφαλείας για την συγκεκριμένη πίστα.
Οι θεατές που παρακολούθησαν την τελετή έναρξης, κράτησαν ενός λεπτού σιγή για τον άτυχο αθλητή και καταχειροκρότησαν την αποστολή της Γεωργίας, όταν μπήκε στο στάδιο..


 By Elf

Δεν υπάρχουν σχόλια: