Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

ΑΠΩΛΕΙΑ ΥΠΝΟΥ=......

Η χρόνια στέρηση του ύπνου είναι δεδομένη για τους περισσότερους ανθρώπους.Όμως οι επιπτώσεις της δεν ξεπερνιούνται απλώς με το να κοιμηθείς μέχρι αργά το Σάββατο.
Επιστήμονες βρήκαν πως μπορεί να χρειαστεί μια εβδομάδα ή και περισσότερο για να ξεπεραστούν οι νοητικές και σωματικές επιπτώσεις της έλλειψης ύπνου.

Σε μια μελέτη το 2003, επιστήμονες εξέτασαν τις νοητικές επιπτώσεις μιας εβδομάδας κακού ύπνου και ενός 3ημέρου όπου ο ύπνος διαρκεί τουλάχιστον 8 ώρες κάθε βράδυ. Ανακάλυψαν ότι αυτός ο επιπλέον ύπνος δεν αντέστρεφε την μείωση στις επιδόσεις σε διάφορα τεστ χρόνου αντίδρασης και άλλες ψυχοκινητικές εξετάσεις.

Σε μια παρόμοια μελέτη το 2008, επιστήμονες ανακάλυψαν πως όταν τα εξεταζόμενα άτομα κοιμόνταν 4 ώρες για 5 νύχτες στην σειρά και μετά την επόμενη εβδομάδα για 8 ώρες κάθε βράδυ, είχαν ακόμα νοητικές επιπτώσεις μια εβδομάδα αργότερα.

Σε άλλη μια μελέτη, οι επιστήμονες βρήκαν ότι οι εξεταζόμενοι ανέκαμπταν πολύ γρηγορότερα από τις επιπτώσεις μιας εβδομάδας κακού ύπνου, όταν αυτή υπήρχε ύστερα από μια εβδομάδα που περιελάμβανε μέρες με 10 ώρες ύπνο.

Οπότε είναι καλό να γεμίζουμε ύπνο και πριν......


Δεν υπάρχουν σχόλια: