Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Ο ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΗΠΑ, ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΑΡΑΒΕΣ

Η απόφαση της ισραηλινής κυβέρνησης να κατασκευάσει περίπου 500 νέες κατοικίες σε ισραηλινούς οικισμούς στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη είναι μία ακόμα απόδειξη της πολιτικής το Νετανιάχου.
Η Αμερική επιμένει στο πλήρες πάγωμα της επέκτασης των οικισμών και ως αντάλλαγμα ελπίζει να εξασφαλίσει κάποιες χειρονομίες καλής θέλησης από την πλευρά των αραβικών κρατών προς το Ισραήλ. Όμως ο Νετανιάχου, εκμεταλλευόμενος την δύσκολη θέση του Ομπάμα και έχοντας ως προτεραιότητα του την επιβίωση της κυβέρνησής του, σπεύδει να προκαλέσει τους πάντες, εξευμενίζοντας τους πιο ακραίους στον συνασπισμό του.
Οι αμερικάνοι δεν δέχονται την νομιμότητα της επέκτασης των οικισμών και ζητούν να σταματήσουν. Ο Νετανιάχου, μιλά για στρατηγική << ανάπαυλα>> , πιστός στο δόγμα όλων των ακροδεξιών, που δεν εγκαταλείπουν το στόχο της επέκτασης σε ολόκληρη την Δυτική Όχθη του Ιορδάνη. Έτσι στις διαπραγματεύσεις με τους Αμερικάνους, ο ισραηλινός πρωθυπουργός δεν θα συμπεριλάβει τις 500 κατοικίες που εγκρίθηκαν τώρα, ούτε τις 2500 που έχουν ήδη εγκριθεί και βέβαια ούτε τις κατοικίες που χτίζονται στην αραβική ανατολική Ιερουσαλήμ.
Αν ο Ομπάμα θέλει πραγματικά να πιέσει τον Νετανιάχου για να σταματήσει αυτά τα παιχνίδια, έχει στην διάθεσή του άπειρα ειρηνικά μέσα και μπορεί να τα χρησιμοποιήσει χωρίς καμία τυμπανοκρουσία!!!!!!
Πέρασαν 60 χρόνια και ακόμα ο Παλαιστινιακός λαός περιμένει την ανεξαρτησία του. Ως πότε? Βλέπετε άλλοι νόμοι ισχύουν για Αλβανούς και Κοσοβάρους και άλλοι για τους Παλαιστίνιους…..

Δεν υπάρχουν σχόλια: