Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Eurobasket-Πανό-πρόκληση των Σκοπιανών


Τα ψέματα τελείωσαν, λοιπόν, που λέει κι ο Βασίλης Σπανούλης στο blog του. Όση δουλειά ήταν να γίνει, έγινε στη διάρκεια της προετοιμασίας, όσες αναλύσεις και σχέδια επί χάρτου ήταν να ειπωθούν ή να γραφούν, ειπώθηκαν και γράφηκαν. Τώρα ήρθε η ώρα της δράσης. Στις 17.30 (ΝΕΤ) η Εθνική μας ρίχνεται στη μάχη του Ευρωμπάσκετ με πρώτο αντίπαλο τα Σκόπια. Το νικηφόρο ξεκίνημα είναι απαραίτητο για πολλούς λόγους.


Παίκτες και προπονητικό επιτελείο της Εθνικής μας ομάδας έχουν ταξιδέψει στην Πολωνία με πλήρη επίγνωση της αποστολής τους. Από τη μια γνωρίζουν τι σημαίνει Ελλάδα στο παγκόσμιο μπάσκετ, στο οποίο κατέχει εξέχουσα θέση χάρη στις απανωτές επιτυχίες της. Από την άλλη ξέρουν ότι φέτος έχουν αλλάξει πολλά στην ομάδα και κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά για την πορεία της.

Συνεπώς είναι αισιόδοξοι, αλλά ταυτόχρονα συγκρατημένοι προτιμώντας να δείξουν στο γήπεδο τι μπορούν να καταφέρουν. Για ένα πράγμα, πάντως, παρουσιάζονται βέβαιοι. Για το ότι στην πρεμιέρα πρέπει οπωσδήποτε να νικήσουν τα Σκόπια:

α) Για να πάρουν τη μία από τις τρεις νίκες που θέλουν στην πρώτη φάση, ώστε να μπουν από θέση ισχύος στη δεύτερη. Το είπε άλλωστε και ο αρχηγός Αντώνης Φώτσης: "Θέλουμε το 3/3 για να βρεθούμε σε πλεονεκτική θέση στη συνέχεια".

β) Για να τονωθεί η αυτοπεποίθηση της ομάδας. Η Ελλάδα είναι το φαβορί σε αυτό τον αγώνα και είναι γνωστό πως οι πρεμιέρες κρύβουν παγίδες στα φαβορί. Επιπλέον η εικόνα στα φιλικά προετοιμασίας ανέδειξε κάποια αγωνιστικά προβλήματα που υπάρχουν και προκαλούν σκεπτικισμό. Η νίκη σήμερα θα δώσει άλλον αέρα στους διεθνείς.

γ) Για να "κλειδώσουν" την πρόκριση στη δεύτερη φάση από σήμερα. Μπορεί στόχος να μην είναι η πρόκριση με μόλις μία νίκη, αλλά κανείς δεν θέλει να φαντάζεται το ενδεχόμενο να τρέχει η Εθνική και να μην φτάνει στους αγώνες με τις δυνατότερες των Σκοπίων ομάδες της Κροατίας και του Ισραήλ. Νίκη, λοιπόν, σήμερα για να μην έχουμε περισσότερο άγχος.

δ) Για να ικανοποιηθούν και όσοι αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερη ευαισθησία τον αγώνα με τα Σκόπια για λόγους που δεν είναι αγωνιστικοί.

Πανό-πρόκληση

Με ιδιαίτερη ευαισθησία δεν αντιμετωπίζουν μόνον Έλληνες αυτόν τον αγώνα, αλλά και Σκοπιανοί. Ειδικά όσοι εξ αυτών βρίσκονται στο Πόζναν είναι οπωσδήποτε εθνικά... υπερευαίσθητοι.

Απόδειξη το πανό που έχουν φτιάξει, περιφέρουν στην κεντρική πλατεία του Πόζναν και προφανώς θα επιχειρήσουν να αναρτήσουν στο γήπεδο. Τι γράφει; "Kick Hell-ass"! Το λογοπαίγνιο με το όνομα της Ελλάδας είναι για όσους γνωρίζουν αγγλικά προφανές. "Hell" σημαίνει "κόλαση", "ass" είναι τα... οπίσθια και η έκφραση "Kick ass" στην αμερικάνικη αργκό σημαίνει "κλωτσήστε τους στα οπίσθια".

Το λιγότερο αγενείς οι περίπου 200 Σκοπιανοί που βρίσκονται στο Πόζναν...

Το υπόλοιπο πρόγραμμα

Με τον αγώνα της Εθνικής μας με τα Σκόπια (Α' όμιλος), αλλά και αυτόν της κατόχου του τίτλου Ρωσίας με τη Λετονία για τον Β' όμιλο γίνεται το τζάμπολ της διοργάνωσης. Τα δύο αυτά παιχνίδια αρχίζουν στις 17.30 ώρα Ελλάδας και είναι χρονικά τα πρώτα του Ευρωμπάσκετ. Μετά το τέλος τους (20.15) η Κροατία θα παίξει με το Ισραήλ για τον Α' όμιλο και η Γαλλία του Τόνι Πάρκερ με τη Γερμανία, που δεν είναι πια του Ντιρκ Νοβίτσκι, για τον Β'.

Οι άλλοι δύο όμιλοι αρχίζουν λίγο αργότερα. Στον Γ' όμιλο η πρεμιέρα γίνεται στις 19.15 με την αναμέτρηση Μεγ. Βρετανίας-Σλοβενίας, ενώ στις 22.00 για τον ίδιο όμιλος θα παιχτεί το πρώτο σημαντικό ντέρμπι του Ευρωμπάσκετ ανάμεσα στη Σερβία και την Ισπανία.

Στις 19.15 αρχίζει και ο Δ' όμιλος με την αναμέτρηση της οικοδέσποινας Πολωνίας μα τη Βουλγαρία, ενώ στις 22.00 ακολουθεί ένα ακόμα ντέρμπι, αυτό ανάμεσα στην Τουρκία και τη Λιθουανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: