Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

Παναθηναϊκός, Champions League

Οι υποψήφιοι αντίπαλοι του ΠΑΟ στα πλέι οφ του CL

Ένα εμπόδιο ακόμα χρειάζεται να υπερπηδήσει ο Παναθηναϊκός για να μπει στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Μόνο που αυτό το εμπόδιο θα είναι αρκετά ψηλό και καμία σχέση δεν θα έχει με τη μέτρια Σπάρτα Πράγας. Τα καλά νέα για τους "πράσινους" είναι πως αποφεύγουν "θηρία" όπως η Άρσεναλ και η Λιόν. Τα κακά είναι πως από τους πέντε υποψήφιους αντιπάλους του και οι πέντε είναι καλοί...

Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά. Κατ' αρχάς με ποιους δεν πρόκειται να κληρωθεί ο Παναθηναϊκός στην κλήρωση της Παρασκευής στη Νιόν της Ελβετίας. Ως ισχυρός δεν θα βρει μπροστά του σίγουρα την Άρσεναλ, τη Λιόν, τη Σπόρτιγκ Λισαβόνας και τη Σαχτάρ. Οι Ουκρανοί κινδυνεύουν να μείνουν εκτός πλέι οφ, καθώς έχουν ορθάνοικτους λογαριασμούς με την Τιμισοάρα (2-2 στον πρώτο αγώνα στο Ντόνετσκ), αλλά ακόμα κι αν περάσουν, θα συμπεριληφθούν στο γκρουπ των ισχυρών, όπως και το "τριφύλλι". Επομένως έξω κι αυτοί.

Ο Παναθηναϊκός, ωστόσο, θα υποστηρίζει σήμερα την Τιμισοάρα, διότι αν προκριθεί σε βάρος της Σαχτάρ, τότε τη θέση των Ουκρανών στο γκρουπ των ισχυρών θα πάρει η Στουτγκάρδη, που σε αυτή την περίπτωση θα τεθεί εκτός των υποψήφιων αντιπάλων των "πρασίνων".

Ας δούμε, όμως, ποιες είναι τελικά οι υποψήφιοι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού:

Οι σίγουροι

Όπως θα αντιληφθείτε διαβάζοντας τα παρακάτω το έργο του Χενκ Τεν Κάτε και των παικτών του δεν θα είναι καθόλου εύκολο στα πλέι οφ.

Φιορεντίνα

Συμμετέχει απ' ευθείας στα πλέι οφ ως τέταρτη από το ιταλικό πρωτάθλημα. Κέρδισε το εισιτήριο για την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση στο νήμα, καθώς ισοβάθμησε στην τέταρτη θέση του Καμπιονάτο με την Τζένοα, αλλά υπερτερούσε έναντι της ομάδας του Σωκράτη Παπασταθόπουλου. Έχει μόνιμη παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τα τελευταία χρόνια και ως ιταλική ομάδα είναι εξ ορισμού ανεπιθύμητη σε κάθε κλήρωση.

Αυτό το καλοκαίρι δεν άλλαξε πολλά στο ρόστερ της, καθώς ο κόουτς Πραντέλι προτίμησε-και είχε κάθε λόγο να το κάνει-να διατηρήσει αναλλοίωτο τον βασικό κορμό. Ο Δανός Γιόργκενσεν, ο Ρουμάνος Μούτου και ο Τζιλαρντίνο αποτελούν μια τριάδα-φωτιά στο κέντρο και την επίθεση, ενώ πάντα υπάρχει ο έμπειρος Φρέι κάτω από τα δοκάρια και μια καλά δοκιμασμένη άμυνα.

Ατλέτικο Μαδρίτης

Ακόμα πιο ανεπιθύμητος αντίπαλος είναι η Ατλέτικο Μαδρίτης, που μπορεί να αποχωρίστηκε τον βασικό της τερματοφύλακα, Λέο Φράνκο, και τον Γιούρκα Σεϊταρίδη, ο οποίος έτσι κι αλλιώς δεν έπαιζε πολύ, αλλά διατήρησε, παρά τις έντονες πιέσεις από μεγάλες ισπανικές και άλλες ευρωπαϊκές ομάδες, τη... φονική γραμμή κρούσης της.
Ο κάτοχος του "Χρυσού Παπουτσιού" Ντιέγκο Φορλάν, που σκόραρε πέρυσι 32 γκολ, και ο Αργεντίνος σταρ Σέρτζιο "Κούνι" Αγουέρο, θα είναι και φέτος εφιάλτης για οποιαδήποτε άμυνα, επομένως και αυτήν του Παναθηναϊκού, που ήδη κάνει τα... ξόρκια του για να τους αποφύγει.

Κατά τα άλλα μένουν όλοι οι υπόλοιποι βασικοί, όπως ο γνωστός μας από το πέρασμά του από την ΑΕΚ Πάουλο Ασουνσάο, οι αμυντικοί Χάιτινχα και Ουιφαλούσι, ο Σιμάο Σαμπρόσα κλπ., όμως το κυριότερο είναι ότι μένει ο Άμπελ Ρεσίνο. Ο κόουτς, που διαδέχθηκε τον χειμώνα στον πάγκο τον Χαβιέ Αγκίρε και κατάφερε όχι απλώς να σώσει τη χρονιά, η οποία φαινόταν να χάνεται από τα αλλοπρόσαλα αποτελέσματα ως εκείνο το σημείο, αλλά και να ανανεώσει την παρουσία της Ατλέτικο στο Τσάμπιονς Λιγκ μέσω της τέταρτης θέσης που τελικά κατέλαβε στην Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Άντερλεχτ

Η πρωταθλήτρια Βελγίου ίσως είναι ο πιο επιθυμητός για τον Παναθηναϊκό αντίπαλος (μαζί με την Τιμισοάρα, εφόσον προκριθεί σε βάρος της Σαχτάρ), αν και η παρουσία της στην γ' προκριματική φάση έδειξε πως αν την υποτιμήσεις, μπορεί να σε "σκοτώσει". Προκρίθηκε στα πλέι οφ φιλοδωρώντας την τουρκική Σιβασπόρ με μια ξεγυρισμένη πεντάρα στο πρώτο παιχνίδι στις Βρυξέλλες (5-0), κάτι που της επέτρεψε να πάει χαλαρή στην Τουρκία και να χάσει μεν 3-1, χωρίς ωστόσο στην πραγματικότητα να κινδυνέψει.
Ουσιαστικές αλλαγές δεν έχει ούτε η Άντερλεχτ στο ρόστερ της, καθώς παραμένουν παίκτες-κλειδιά, όπως ο Αργεντινός σέντερ φορ Φρούτος, οι Βέλγοι διεθνείς αμυντικοί Ντεσάχτ και ΒανΝτάμε, ο Πολωνός διεθνής Βασιλιέφσκι, ο Μαροκινός μέσος Μπουσούφα και η μόνη σοβαρή προσθήκη ήταν αυτή του Τσέχου Μάζουχ από τη Φιορεντίνα.

Υποψήφιοι... υπό προϋποθέσεις

Από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός είναι πιθανό να βρει μπροστά του δύο από τις παρακάτω τέσσερις ομάδες, οι οποίες θα γίνουν γνωστές απόψε μετά το τέλος όλων των επαναληπτικών αγώνων της γ' φάσης:

Στουτγκάρδη ή Τιμισοάρα: Η Στουτγκάρδη, που συμμετέχει απ' ευθείας στα πλέι οφ ως τρίτη από την Μπουντεσλίγκα, περιλαμβάνεται κατ' αρχήν στο γκρουπ των αδυνάτων, άρα είναι υποψήφιος αντίπαλος του Παναθηναϊκού. Και μάλιστα ανεπιθύμητος, καθώς εμφανίζεται ενισχυμένη σε σχέση με πέρυσι. Διότι μπορεί να έχασε το "κανόνι" της, Μάριο Γκόμεζ, ο οποίος πήγε στην Μπάγερν, αλλά αντ' αυτού απέκτησε τον Ρώσο διεθνή σέντερ φορ Αλεξάντερ Πογκρέμπνιακ από τη Ζενίτ, ενώ πήρε ως δανεικό από την Μπαρτσελόνα και το... πολυεργαλείο στο χώρο του κέντρου, τον Λευκορώσο Αλεξάντερ Χλεμπ.

Υπάρχει πάντως η πιθανότητα η Στουτγκάρδη να προβιβαστεί στους ισχυρούς και να μείνει μακριά από τον Παναθηναϊκό, αν η Τιμισοάρα ολοκληρώσει την έκπληξη, που ετοιμάζει από τον πρώτο αγώνα στο Ντόνετσκ, και αφήσει εκτός Τσάμπιονς Λιγκ την κάτοχο του τελευταίου Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ της ιστορίας, την Σαχτάρ. Με δύο γκολ του Γκεόργκε Μπούκουρ η Τιμισοάρα πήρε 2-2 εκτός έδρας και ελπίζει στην πρόκριση, που αυτομάτως θα την καταστήσει πιθανό αντίπαλο του Παναθηναϊκού.

Ντιναμό Μόσχας ή Σέλτικ: Ο νικητής αυτού του ζευγαριού θα τεθεί στο γκρουπ των ανίσχυρων των πλέι οφ και θα γίνει υποψήφιος αντίπαλος του "τριφυλλιού". Το προβάδισμα έχουν οι Ρώσοι, που νίκησαν στη Μόσχα με 1-0 και δείχνουν να έχουν μια αρκετά αξιόπιστη ομάδα, η οποία στηρίζεται κατά βάση σε γηγενείς ποδοσφαιριστές με πιο γνωστούς τους διεθνείς Κοκλόφ, Κερζάκοφ και Ντενίσοφ. Η Σέλτικ του Γιώργου Σαμαρά από την άλλη κινδυνεύει να μείνει από πολύ νωρίς εκτός Τσάμπιονς Λιγκ, αν και εδώ που τα λέμε αυτό μάλλον κακό θα είναι για τον Παναθηναϊκό. Διότι μαζί με την Άντερλεχτ είναι οι δύο πιο προσιτοί αντίπαλοι για την ομάδα του Χενκ Τεν Κάτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: