Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ


Για τον πολύ κόσμο αποτέλεσε έκπληξη το γεγονός ότι εδώ και ένα μήνα περίπου ο Κος Κόκκαλης έκανε άνοιγμα σε ολυμπιακούς, ώστε να εφαρμοστεί και στον πρωταθλητή η πολυμετοχικότητα.
Όπως δείχνουν τα πράγματα, ένας πολύ μεγάλος κύκλος που άνοιξε τι 1994 με την είσοδο του Σωκράτη Κόκκαλη στην ΠΑΕ Ολυμπιακός οδεύει προς το φινάλε του.
Οι λόγοι που ο πλέον επιτυχημένος πρόεδρος του Ολυμπιακού οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση είναι βιολογικοί και οικονομικοί.
Έχοντας το περσινή οικονομική <<σφαλιάρα>> του Champions League, θέλησε να γεμίσει τα ταμεία της ομάδας με χρήματα ανθρώπων που έχει καλή σχέση και εμπιστοσύνη. Δεν είναι τυχαίο ότι, οι πρώτοι που ετοιμάζονται να μπουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου είναι οι Γλου, Λαυρεντιάδης και Μαρινάκης, άνθρωποι που θεωρούνται του ευρύτερου κύκλου του Ολυμπιακού.
Η πρώτη και προφανής σκέψη ήταν οι αδερφοί Αγγελόπουλοι. Συνεταίροι στην ομάδα μπάσκετ, είχε πολύ καλή σχέση μαζί τους. Ο πατέρας τους , Κωνσταντίνος όμως, έβαλε φρένο στις συζητήσεις μη επιθυμώντας άμεση εμπλοκή στα ποδοσφαιρικά δρώμενα. Οι απαιτήσεις μιας ποδοσφαιρικής ομάδας είναι πολλαπλάσιες από μιας αντίστοιχης του μπάσκετ.
Πιο δυνατά από όλους φάνηκε να μπαίνει στην ιστορία ο εφοπλιστής Κος Ευάγγελος Μαρινάκης. Γιός του Μιλτιάδη Μαρινάκη, ανθρώπου με ήθος και πολυετή θητεία στα ολυμπιακά δρώμενα, έχει και την οικονομική επιφάνεια να πάρει όλο το πακέτο των μετοχών. Αρχικά ο Κόκκαλης με τον Μαρινάκη συνομίλησαν για το 40% του πλειοψηφικού πακέτου, αλλά δεν κατέληξαν σε συμφωνία.
Ο Κος Μαρινάκης ήθελε, να συμπεριληφθεί στην όποια συμφωνία και το γήπεδο του Ολυμπιακού, κάτι το οποίο δεν βρήκε πρόσφορο έδαφος στην άλλη πλευρά.
Ο Κος Κόκκαλης συνέστησε την εταιρεία <<Καραϊσκάκη Α.Ε>> , η οποία δανειοδοτήθηκε με 60 εκατ. Ευρώ για την πραγματοποίηση του έργου. Ταυτόχρονα, συμφώνησε με την Κυβέρνηση ότι για να μην αντιμετωπίσει μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, επί 15 χρόνια που θα αποπλήρωνε το δάνειο, δεν θα κατέβαλλε στην ΓΓΑ το 15% επί των πάσης φύσεως εσόδων όπως ορίζει ο νόμος.
Επιπλέον ο Κος Κόκκαλης, απαλλάχτηκε από την υποχρέωση να καταβάλλει 10% επί των εσόδων στον ερασιτέχνη Ολυμπιακό, γι αυτό και τότε θέσπισε τις περίφημες εισφορές των μελών με τις οποίες υποτίθεται ότι ο Ολυμπιακός ΣΦΠ θα αναπλήρωνε τα απολεσθέντα έσοδα.
Έτσι η καλύτερη λύση, είναι αυτή των 3-4 μικροεπενδυτών. Αν ο Κος Κόκκαλης μαζέψει 20-30 εκατ. ευρώ, και θα κάνει μετεγγραφές με την άνεσή του και θα διατηρήσει το ίδιο status όσον αφορά την διοίκηση του Συλλόγου. Το όλο σκηνικό πάντως έφερε μια φυσιολογική καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των μετεγγραφικών κινήσεων του Συλλόγου και άρα μια γκρίνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: