Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Στην δύσκολη χρονιά που περνάει φέτος ο ελληνικός τουρισμός, έρχονται και οι ξενοδόχοι και εμφανίζουν <<διπλούς>> τιμοκατάλογους: άλλον για όσους αναζητούν δωμάτιο μέσω Διαδικτύου και άλλον για όσους ψάχνουν κατάλυμα μέσω τηλεφώνου.
Η δύσκολη συγκυρία και οι <<κακές>> προβλέψεις φαίνεται ότι δεν είναι <<καμπανάκι>> για όλους τους ξενοδόχους. Πολλοί ψάχνουν για ευκαιρίες μέχρι και την τελευταία στιγμή. Σε έρευνα που έγινε για κρατήσεις στα τέλη Ιουνίου, διαπιστώθηκε ότι το Ιντερνέτ έχει μεγάλο πλεονέκτημα. Αντίθετα ένα τηλεφώνημα μπορεί να ισοδυναμεί με σίγουρη χασούρα και αυτό γιατί όταν τηλεφώνησαν, τους έδωσαν τιμή ως και 51% πιο ακριβή σε σχέση με αυτή του Ιντερνέτ. Στα ίδια ξενοδοχεία, για τις ίδιες ημερομηνίες και για τον ίδιο τύπο δωματίων.
Παρακάτω θα αναφέρω μερικά παραδείγματα:
-Ξενοδοχείο 4 αστέρων στην πλατεία Συντάγματος με 125 ευρώ στο ίντερνετ και 155 τηλεφωνικώς.
-Ξενοδοχείο 5 αστέρων στο κέντρο της Αθήνας, το δίκλινο 90 ευρώ μέσω ιντερνέτ και 130 μέσω τηλεφώνου.
-Ξενοδοχείο 4 αστέρων στην Ρόδο 120 ευρώ μέσω ιντερνέτ και 182 μέσω τηλεφώνου.
Πολλοί ξενοδόχοι έχουν εξισώσει τις τιμές που προσφέρουν μέσω ίντερνετ και μέσω τηλεφώνου. Άλλοι <<ρίχνουν >> τις τιμές τους στο ίντερνετ για να <<ψαρέψουν>> κυρίως ξένους πελάτες αλλά δεν κάνουν το ίδιο για τους ντόπιους. Έτσι, αν ψάξει κανείς δωμάτια μέσω ίντερνετ θα αντιμετωπιστεί ως <<ξένος>> και θα βρει καλή τιμή. Αντίθετα αν δεν <<σερφάρει>> κινδυνεύει να χάσει πολλά χρήματα.
Η ΕΠΙΛΟΓΗ, ΔΙΚΗ ΣΑΣ…….

Δεν υπάρχουν σχόλια: