Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

VALENTINO ROSSI

Βαλεντίνο Ρόσι της FIAT Yamaha, αναζητά το τελικό βήμα σε ότι αφορά την εκμετάλλευση στο μέγιστο της M1 για να επιστρέψει στην κορυφή του βάθρου αυτό το τριήμερο στο γκραν πρι Καταλονίας.
Η πίστα του Μοντμελό είναι ένα μέρος με καλές αναμνήσεις για τον 6 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή. Εκεί κέρδισε 8 αγώνες, αλλά τερμάτισε 2ος τα τελευταία 2 χρόνια.

«Η Βαρκελώνη είναι μαζί με το Μουτζέλο και το Φίλιπ Άιλαντ, μία από τις αγαπημένες μου πίστες. Πάντα μου αρέσει να αγωνίζομαι εκεί», είπε.

«Έχω πάρει μία νίκη στην Ισπανία μέχρι τώρα φέτος οπότε ελπίζω σε μία ακόμη αυτό το τριήμερο. Ακόμα δεν έχουμε βρει την τέλεια απάντηση για να κάνουμε τη M1 να αποδίδει όπως ακριβώς θέλω, αλλά η Βαρκελώνη είναι μία καλή πίστα για εμάς οπότε ελπίζουμε να κάνουμε το τελικό βήμα εκεί και επίσης επειδή θα έχουμε επιτέλους την ευκαιρία να κάνουμε δοκιμές τη Δευτέρα".
Ο Ρόσι πηγαίνει στη Βαρκελκώνη ελπίζοντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μετά την απογοήτευση του εντός έδρας αγώνα του, στην Ιταλία, όπου η 3η θέση σε έναν αγώνα με ανάμικτες καιρικές συνθήκες έβαλε τέλος στο σερί των 7 νικών στο Μουτζέλο με αποτέλεσμα να υποχωρήσει και στην 3η θέση της βαθμολογίας.

«Το Μουτζέλο ήταν απογοητευτικό αλλά πήραμε βαθμούς και τώρα μπαίνουμε σε μία από τις πιο σημαντικές φάσεις του πρωταθλήματος και αυτό είναι πολύ σημαντικό», πρόσθεσε. «Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να χρησιμοποιήσουμε τα όσα μάθαμε στο Μουτζέλο για να βρεθούμε στην σωστή θέση. Ελπίζω σε καλό καιρό επειδή δεν πιστεύω ότι αυτοί οι αγώνες με ανάμικτες καιρικές συνθήκες μου ταιριάζουν πολύ καλά".
Το Μουτζέλο ήταν επίσης η 3η φορά σε 5 αγώνες φέτος που ο Ρόσι νικήθηκε από τον ομόσταυλό του, τον Χόρχε Λορένθο. Ο Ρόσι είναι 5 βαθμούς πίσω από τον Λορένθο στη βαθμολογία των αναβατών και 9 από τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, Κέισι Στόουνερ της Ducati, ο οποίος κέρδισε το 2ο φετινό του αγώνα στο Μουτζέλο.

«Είμαστε ακόμα στον στόχο μας και κοντά στην κορυφή του πρωταθλήματος αλλά αυτό το τριήμερο πρέπει να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε μερικούς βαθμούς από τους 2 αναβάτες που είναι μπροστά μας στο πρωτάθλημα», είπε ο αγωνιστικός διευθυντής του, Ντάβιντε Μπρίβιο.

«Συνήθως είμαστε καλοί στη Βαρκελώνη αλλά υπάρχουν πολλοί άλλοι που είναι επίσης δυνατοί εκεί και γνωρίζουμε ότι θα είναι μία σκληρή μάχη. Τη Δευτέρα έχουμε τις πρώτες μας δοκιμές από την έναρξη της σεζόν και θα είναι μία πολύ σημαντική ημέρα, που ελπίζω ότι θα μας δώσει μερικές καλές πληροφορίες και θα μας βοηθήσει στο 2ο μισό του πρωταθλήματος".


Δεν υπάρχουν σχόλια: