Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

ΕΛΓΙΝΕΙΑ ΜΑΡΜΑΡΑ Η ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ


Πολλά ακούγονται και γράφονται ότι τώρα που υπάρχει το Μουσείο της Ακρόπολης, έρχεται η ώρα που οι Βρετανοί θα μας επιστρέψουν τα κλεμμένα <<ελγίνεια>> μάρμαρα. Όσοι το πιστεύουν είναι μακριά νυχτωμένοι. Η Μεγάλη Βρετανία ήταν μια αυτοκρατορία στηριγμένη στην εκμετάλλευση του κάθε κατακτημένου λαού, στην αρπαγή του πλούτου της κάθε χώρας χωρίς να υπολογίζουν τίποτα, ανθρώπινες ζωές, πολιτιστική κληρονομιά, περιβάλλον. Το σύνθημα που μπορεί να τους χαρακτηρίζει είναι : <<Ζήσε και άσε τους άλλους να πεθάνουν>>.
Για όσους έχουν <<ασταθή>> μνήμη, θα σας θυμίσω πως συμπεριφέρθηκαν στον Αιγυπτιακό λαό. Μην ξεχνάμε ότι μια αίθουσα του Βρετανικού μουσείου είναι γεμάτη με κλεμμένους αιγυπτιακούς θησαυρούς. Ακόμα στον Ινδικό λαό, σους Κύπριους και φυσικά σε εμάς τους Έλληνες. Οι Ινδοί και οι Πακιστανοί ακόμα δεν έχουν διαφορές χάρη της πολιτικής της Βρετανίας που διαιρεί και βασίλευε. Το ίδιο ισχύει και στην Κύπρο όπου οι Βρετανοί έδωσαν υπέρμετρες εξουσίες στην μειοψηφία των Τουρκοκυπρίων και τα αποτελέσματα τα πληρώνουν μέχρι και σήμερα. Για εμάς τους Έλληνες και τι δεν έκαναν οι <<φίλοι>> μας οι Βρετανοί….
Αυτοί δεν ήταν που μας έσπρωξαν στο να γίνει ο Εμφύλιος Πόλεμος για να μας ελέγχουν σαν χώρα, να σταματήσουν την δημοκρατική στροφή των Ελλήνων και την εθνική μας αναγέννηση; Ειδικά αυτός ο μεγάλος ηγέτης ο Τσόρτσιλ, με τις εντολές του δεν αιματοκύλησε την Αθήνα; Οι ίδιοι δεν ήταν που μετέτρεψαν τον Δεκέμβρη του 1944 την Ακρόπολη σε φρούριο με ότι αυτό συνεπάγεται για το μεγαλύτερο μνημείο της ανθρωπότητας για να σκοτώνουν καλύτερα τους Έλληνες; Αυτός δεν έδωσε εντολή προς τον Στρατηγό Σκόμπυ να μην διστάσει να φερθεί σαν σε κατακτημένη πόλη;
Τι να περιμένουμε λοιπόν Έλληνες από τους Άγγλους; Δείγματα πολιτισμού και ανθρωπιάς, άγνωστες λέξεις. Από τον Τσόρτσιλ μέχρι εκείνο το χαζοχαρούμενο σκυλάκι των Αμερικάνων Μπλερ και τον <<σοσιαλιστή>> Γκόρντον Μπράουν , τα ίδια αυτοκρατορικά μυαλά κουβαλάνε. Τότε την πληρώναμε εμείς, οι Ινδοί και οι Αφρικανοί, τώρα οι Ιρακινοί και οι Αφγανοί.
Αν θέλουμε να επιστραφούν τα μάρμαρα ένας τρόπος υπάρχει. Τα να καταλάβουν ότι έχουν μεγαλύτερο κόστος οικονομικό και πολιτικό να κρατήσουν τα μάρμαρα από ότι αν μας τα επιστρέψουν. Για να γίνει αυτό θέλει μια υπεύθυνη και σοβαρή πολιτική ηγεσία, πράγμα δύσκολο στους καιρούς μας, που θα πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση.
Μια πρόταση είναι να απαγορευτεί κάθε βρετανική εταιρεία από τα εξοπλιστικά μας προγράμματα, που δεν είναι και λίγα, μέχρι να επιστραφούν τα μάρμαρα. Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί αν έχουμε την τόλμη και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Άλλωστε εκεί έχουμε για τις προμήθειες το <<Μέγα>> χορηγό Siemens!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: