Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Καρτοκινητά: τέλος ανωνυμίας από τον Ιούλιο

Νέα δεδομένα θα ισχύσουν από τον Ιούλιο στην κινητή τηλεφωνία, καθώς η ανανέωση του χρόνου ομιλίας θα είναι δυνατή μόνο στην περίπτωση που ο χρήστης έχει δώσει όλα του τα στοιχεία στην εταιρεία που ανήκει.

Πιο συγκεκριμένα, με το νέο νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί οι πολίτες θα μπορούν να προμηθευτούν κάρτα sim από το περίπτερο μόνο με την επίδειξη ταυτότητας.

Στην κάρτα θα αναγράφεται ένας κωδικός που αντιστοιχεί στον κάτοχό της. Τα στοιχεία του κατόχου θα καταγράφονται στα αρχεία των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και θα διατίθενται στις διωκτικές Αρχές.

Εκπρόσωποι της αστυνομίας εκτιμούν ότι το νέο μέτρο θα συνδράμει αποφασιστικά στην εξιχνίαση εγκλημάτων και απαγωγών.

Ωστόσο ορισμένοι βουλευτές αντιδρούν κάνοντας λόγο για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Στο μεταξύ, φόρο της τάξης του 10% στην ανανέωση χρόνου ομιλίας στα καρτοκινητά ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Πρόκειται για ένα νέο φορολογικό μέτρο που θα συζητηθεί μετά τις εκλογές, αλλάζοντας τα δεδομένα για την οικονομική λύση του καρτοκινητού.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν πρόσφατα, οι συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας στη χώρα μας φτάνουν τα 18,85 εκατομμύρια και ο χρόνος της μηνιαίας χρήσης του κινητού αγγίζει τα 157 λεπτά κατ’ άτομο.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο η διείσδυση της κινητής τηλεφωνίας έφτασε το 168%, κατατάσσοντας την Ελλάδα δεύτερη ευρωπαϊκή χώρα στην κατοχή κινητού

Δεν υπάρχουν σχόλια: