Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ

Μια καλή είδηση για όσους πρόκειται να υπηρετήσουν την πατρίδα το προσεχές διάστημα, έβγαλε η συνέντευξη του υφυπουργού Άμυνας κ. Κώστα Τάσουλα στο ΑΠΕ.



Ο Υφυπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο μείωσης της στρατιωτικής θητείας στους 9 μήνες μέχρι το τέλος του έτους. Ο κ. Τάσουλας ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν έχει να κάνει με τις εκλογές και την άγρα ψήφων, αλλά με την υλοποίηση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.



"Όπως έχει πει κατ’ επανάληψη ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Ευάγγελος Μεϊμαράκης στο πλαίσιο ενός εξορθολογισμού ο οποίος γίνεται στη διαδικασία της θητείας στο Στρατό Ξηράς κυρίως, διότι εκεί παρουσιάζεται η μεγαλύτερη δυσκολία, έχουν ολοκληρωθεί σχεδόν στο σύνολό τους όλες εκείνες οι προϋποθέσεις και έχουν πραγματοποιηθεί όλα εκείνα τα προαπαιτούμενα που ακίνδυνα για την ασφάλεια της χώρας και για το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων θα μας επιτρέψουν να προχωρήσουμε σε τρίμηνη μείωση της 12μηνης θητείας στο Στρατό Ξηράς και να πάμε σε 9μηνο" είπε χαρακτηριστικά.



Μάλιστα ο υφυπουργός αποκάλυψε ότι απομένουν μόνο κάποιες λεπτομέρειες να διευθετηθούν, οι οποίες όμως δεν είναι αποφασιστικής σημασίας.



"Εμείς υλοποιούμε αυτές τις δεσμεύσεις και εφόσον τελικά ανακοινωθεί μέσα στον ορίζοντα τον φετινό και ίσως και νωρίτερα από το τέλος του χρόνου η μείωση της θητείας στο Στρατό Ξηράς στο 9μηνο, να ξέρετε ότι αυτό δεν έχει να κάνει ούτε με εκλογές, ούτε με ψήφους, ούτε με επιθυμίες να είναι κανείς αρεστός" δήλωσε ο κ. Τάσουλας.



Και μόνο η αναφορά του υφυπουργού Άμυνας στη διασύνδεση μείωσης θητείας-εκλογών δείχνει ότι και ο ίδιος καταλαβαίνει πως θα γίνει αντιπηπτή από την κοινωνία αυτή η εξαγγελία. Άλλωστε, είναι συνήθεια των κυβερνήσεων σε κάθε εκλογική αναμέτρηση 1ον να υπόσχονται μείωση της θητείας και 2ον να καταργούν τις εξετάσεις στο πανεπιστήμιο. Το αν τηρούν τις υποσχέσεις τους μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου είναι γνωστό σε όλους μας.



Πάντως ο κ. Τάσουλας φροντίζει να καλύψει τα νώτα του σε περίπτωση που τελικά δεν μειωθεί η θητεία στο... τέλος του έτους.



"Στα θέματα της Στρατιωτικής θητείας και της ασφάλειας της χώρας η μόνη πορεία την οποία οφείλουμε να ακολουθούμε είναι η πορεία της διασφάλισης της Άμυνας της χώρας και της προσαρμογής της θητείας στα σύγχρονα επιχειρησιακά και κοινωνικά δεδομένα. Αυτό είναι κάτι το οποίο γίνεται αντιληπτό και είναι οι μόνοι λόγοι που θα υπαγορεύσουν τη λήψη μια τέτοιας αποφάσεως" δηλώνει και αν δεν πραγματοποιηθεί η υπόσχεση μην ανησυχείτε. Θα υπάρξουν και άλλες εκλογικές αναμετρήσεις στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: