Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Κατά της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για τη Siemens αναμένεται να ψηφίσουν την Τετάρτη οι βουλευτές της ΝΔ, ενώ αναμένεται να απέχουν από τη συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής για τη δεύτερη υπόθεση Παυλίδη που αφορά στις άγονες γραμμές.

Σε εφαρμογή αποφάσισε να θέσει η κυβέρνηση την πρόβλεψη για υποχρεωτικό έλεγχο από τα ΚΤΕΟ όλων των δικύκλων με κυβισμό άνω των 50 κ.ε. Την Τρίτη ανακοινώθηκαν οι προδιαγραφές για τη λειτουργία των ιδιωτικών ΚΤΕΟ, που αναμένεται να αρχίσουν να λειτουργούν το 2010.

Το θέμα της καθαίρεσης του μητροπολίτη πρώην Αττικής κ. Παντελεήμονος αναμένεται να κυριαρχήσει στις συνεδριάσεις της ΔΙΣ σήμερα και αύριο. Η απόφαση του Αρείου Πάγου, βάσει της οποίας ο κ. Παντελεήμονας πρέπει να καθαιρεθεί, βρίσκεται ήδη στα χέρια του Αρχιεπισκόπου.

Την παραίτησή του υπέβαλε αιφνιδιαστικά ο υποδιοικητής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Φ. Παπαγεωργίου, γεγονός που έχει προκαλέσει αναταραχή στην ΕΛ.ΑΣ., καθώς θεωρείτο αξιωματικός με εξαιρετική εμπειρία στην ελληνική αλλά και στη διεθνή τρομοκρατία.

Κατά της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για τη Siemens αναμένεται να ψηφίσουν την Τετάρτη οι βουλευτές της ΝΔ, ενώ αναμένεται να απέχουν από τη συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής για τη δεύτερη υπόθεση Παυλίδη που αφορά στις άγονες γραμμές.

Στο λιμάνι του Πειραιά -χωρίς τα τρακτέρ τους αυτήν τη φορά- έφθασαν νωρίς το πρωί της Τετάρτης αγρότες από την Κρήτη. Ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, καθώς τα αιτήματά τους δεν έχουν ικανοποιηθεί. Οι αγρότες πραγματοποιούν συγκέντρωση στην πλ.Συντάγματος και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τα πυρά της αντιπολίτευσης, πλην του ΛΑΟΣ, δέχθηκαν εκ νέου οι διατάξεις περί κουκουλοφόρων κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου-ομπρέλα του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη βελτίωση του σωφρονιστικού συστήματος, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Αρχισαν την Τετάρτη οι προγραμματισμένες στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ στη Γεωργία, παρά τις ρωσικές αντιδράσεις και μία ημέρα μετά την εκδήλωση στάσης σε στρατιωτικη βάση κοντά στην πρωτεύουσα Τιφλίδα, πίσω από την οποία η γεωργιανή ηγεσία κατηγορεί τη Μόσχα.

Δεκάδες αμάχους, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, έπεσαν νεκροί από τους βομβαρδισμούς των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την Τετάρτη ο Ερυθρός Σταυρός.

Ο 34χρονος Βρετανός Μπεν Σάουθολ είναι ο μεγάλος νικητής του διαγωνισμού για την «Καλύτερη Δουλειά στον Κόσμο», θέση για την οποία εκδήλωσαν ενδιαφέρον εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: