Σελίδες

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

ΜΑΜΟΥΛΙΑ (ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΓΛΥΚΟ ΧΙΟΥ)

 


ΓΙΑ 40-50 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΥΛΙΚΑ:
650 ΓΡ ΒΟΥΤΥΡΟ Η ΛΑΔΙ
1 1/2 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΣΑΓΙΟΥ ΖΑΧΑΡΗ
320 ΜΛ ΓΑΛΑ
650 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ
1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΣΟΔΑ
150 ΜΛ ΚΟΝΙΑΚ
2 ΑΥΓΑ
ΑΝΘΟΝΕΡΟ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:
1250 ΓΡ ΚΑΡΥΔΟΨΥΧΑ
1 ΚΤΣ ΚΑΝΕΛΑ
1 1/2 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΣΑΓΙΟΥ ΖΑΧΑΡΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΟ  ΓΑΛΑ ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΖΕΣΤΑΙΝΕΤΕ ΕΛΑΦΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ. ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΜΕ ΞΥΛΙΝΗ ΣΠΑΤΟΥΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ ΚΑΛΑ. ΖΕΣΤΑΙΝΕΤΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΤΟ ΧΛΙΑΡΟ ΓΑΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ. ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΕ ΜΕΤΡΙΑ ΦΩΤΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΒΡΑΣΗ. ΧΑΜΗΛΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΡΙΧΝΕΤΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ, ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΞΥΛΙΝΑ ΣΠΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΒΟΛΙΑΣΕΙ.

ΚΑΤΕΒΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΤΑ ΑΥΓΑ, ΕΛΑΦΡΩΣ ΧΤΥΠΗΜΕΝΑ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΜΕ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΟΥΝ ΤΑ ΑΥΓΑ ΣΤΗΝ ΖΥΜΗ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΨΗΘΟΥΝ. ΔΙΑΛΥΕΤΕ ΤΗΝ ΣΟΔΑ ΣΤΟ ΚΟΝΙΑΚ ΚΑΙ ΤΟ ΡΙΧΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ.

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΖΙ ΣΕ ΒΑΘΥ ΣΚΕΥΟΣ.  ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΜΙΚΡΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΖΥΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΘΕΤΕ ΣΕ ΜΠΑΛΙΤΣΕΣ. ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΙΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΞΑΝΑΠΛΑΘΕΤΕ ΣΕ ΜΠΑΛΙΤΣΕΣ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΜΕΣΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ.

ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΕ ΤΑ ΜΑΜΟΥΛΙΑ ΣΕ ΤΑΨΙ ΕΛΑΦΡΑ ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΑ ΨΩΝΕΤΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180-200 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΠΕΡΙΟΥ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου