Σελίδες

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

ΤΟΥΛΟΥΜΠΑΚΙΑ

 


ΓΙΑ 12-14 ΑΤΟΜΑ

ΥΛΙΚΑ:
4 ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΤΣΑΓΙΟΥ ΑΛΕΥΡΙ
8 ΑΥΓΑ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΣΑΓΙΟΥ ΒΟΥΤΥΡΟ
2 1/2 ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΤΣΑΓΙΟΥ ΝΕΡΟ
1/2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΣΟΔΑ
ΣΠΟΡΕΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
2 ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΤΣΑΓΙΟΥ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΣΑΓΙΟΥ ΝΕΡΟ
ΞΥΣΜΑ ΕΝΟΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
2-3 ΓΑΡΥΦΑΛΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

ΒΑΖΕΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΝΑ ΒΡΑΣΟΥΝ. ΧΑΜΗΛΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΡΙΧΝΕΤΕ ΜΕ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ, ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΔΙΑΡΚΩΣ ΜΕ ΞΥΛΙΝΗ ΚΟΥΤΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΕΙ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ  ΣΤΑ ΥΓΡΑ ΥΛΙΚΑ. Η ΖΥΜΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΦΙΧΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΟΛΛΑΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΙΧΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ. ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΕΝΑ ΕΝΑ ΤΑ ΑΥΓΑ ,ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑς ΔΙΑΡΚΩΣ.

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΒΡΑΖΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ, ΓΙΑ 4 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ.

ΒΑΖΕΤΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΕ ΣΑΚΟΥΛΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΜΕ ΧΟΝΤΡΟ ΟΔΟΝΤΩΤΟ  ΚΟΡΝΕ. ΖΕΣΤΑΙΝΕΤΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΣΕ ΒΑΘΥ ΤΗΓΑΝΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΡΝΕ <<ΚΟΒΕΤΕ>> ΚΟΡΔΩΝΙΑ  ΜΗΚΟΥΣ 5 ΕΚΑΤΟΣΤΩΝ ΠΕΡΙΠΟΥ. ΤΑ ΤΗΓΑΝΙΖΕΤΕ ΛΙΓΑ ΛΙΓΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΕΥΡΕΣ. 

ΜΟΛΙΣ ΤΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ, ΤΑ ΑΦΗΝΕΤΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΣΕ ΠΙΑΤΕΛΑ ΣΤΡΩΜΕΝΗ ΜΕ ΧΑΡΤΙ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΙΣΟΥΝ ΤΟ ΛΑΔΙ ΤΟΥΣ. ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΑ ΡΙΧΝΕΤΕ ΣΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΗΝΕΤΕ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου