Σελίδες

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Ταλιατέλες με μοσχαράκι



Ταλιατέλες με μοσχαράκι

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό Μοσχάρι,απο σπαλομίτα,κομμένα σε κύβους 5*5
2 Κρεμμύδια μέτρια,ψιλοκομμένα
1 σκ. Σκόρδο,ψιλοκομμένο
1 κ.σ. Πελτέ ντομάτας
1 Καρότο,ψιλοκομμένο
500 γρ. Ντομάτα κονκασέ
¼ κ.γ. Μοσχοκάρυδο
1 Φύλλο δάφνης
300 γρ.Ταλιατέλες
50 ml. Νερό
50 ml. Κόκκινο κρασί
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Γραβιέρα για το σερβίρισμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αρκετά αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

2 Μόλις βράσουν,τα σουρώνουμε,τα κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερο,πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα αφήνουμε στην άκρη.

3 Ζεσταίνουμε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά,ρίχνουμε ελαιόλαδο και στη συνέχεια το μοσχάρι.Το σοτάρουμε καλά μέχρι να πάρει χρώμα.

4 Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι,το καρότο,το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα. Έπειτα ρίχνουμε τον πελτέ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά.Σβήνουμε με κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

5 Μόλις το αλκοόλ εξατμιστεί ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μέσα στην κατσαρόλα,κατεβάζουμε τη φωτια στο χαμηλό,την καπακώνουμε και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

6 Μόλις είναι έτοιμο,ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά.

7 Σερβίρουμε ζεστό και πασπαλίζουμε με γραβιέρα.

#tsoulotip: Αν η σάλτσα μας δεν είναι αρκετά πηχτή μπορούμε να την δεσουμε με ένα 1 κ.σ κορν φλάουρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου