
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό Μοσχάρι,απο σπαλομίτα,κομμένα σε κύβους 5*5
2 Κρεμμύδια μέτρια,ψιλοκομμένα
1 σκ. Σκόρδο,ψιλοκομμένο
1 κ.σ. Πελτέ ντομάτας
1 Καρότο,ψιλοκομμένο
500 γρ. Ντομάτα κονκασέ
¼ κ.γ. Μοσχοκάρυδο
1 Φύλλο δάφνης
300 γρ.Ταλιατέλες
50 ml. Νερό
50 ml. Κόκκινο κρασί
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Γραβιέρα για το σερβίρισμα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αρκετά αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
2 Μόλις βράσουν,τα σουρώνουμε,τα κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερο,πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα αφήνουμε στην άκρη.
3 Ζεσταίνουμε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά,ρίχνουμε ελαιόλαδο και στη συνέχεια το μοσχάρι.Το σοτάρουμε καλά μέχρι να πάρει χρώμα.
4 Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι,το καρότο,το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα. Έπειτα ρίχνουμε τον πελτέ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά.Σβήνουμε με κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
5 Μόλις το αλκοόλ εξατμιστεί ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μέσα στην κατσαρόλα,κατεβάζουμε τη φωτια στο χαμηλό,την καπακώνουμε και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
6 Μόλις είναι έτοιμο,ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά.
7 Σερβίρουμε ζεστό και πασπαλίζουμε με γραβιέρα.
#tsoulotip: Αν η σάλτσα μας δεν είναι αρκετά πηχτή μπορούμε να την δεσουμε με ένα 1 κ.σ κορν φλάουρ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου