Σελίδες

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

Χταποδοσαλάτα

Η συνταγή της ημέρας: Χταποδοσαλάτα

#tsoulotip: Επιλέγουμε να αρωματίσουμε το νερό με μπαχαρικά ώστε να δώσουμε έναν ενδιαφέρον χαρακτήρα στο χταπόδι μας. Μπορούμε να κάνουμε δοκιμές χωρίς όμως να παραβλέπουμε την χρήση ξυδιού.


ΥΛΙΚΑ
250γρ. Μακαρόνια χυλοπίτες (βρασμένες)
120γρ. Χταπόδι (βρασμένο)
20γρ. Πιπεριά πράσινη
20γρ. Πιπεριά κόκκινη
20γρ. Ελαιόλαδο
20γρ  Λιαστή ντομάτα (σε λωρίδες)
10γρ. Κρεμμύδι φρέσκο (σε ροδέλες)
10γρ. Κάππαρη
Λίγο μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
Αλάτι
Πιπέρι

Για το χταπόδι
Νερό (ίσα να καλύπτει το χταπόδι)
70ml Ξύδι μπαλσάμικο
4 Σπόρος μπαχάρι
2 Αστεροειδείς γλυκάνισους
2 Φύλλα δάφνης

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Για το χταπόδι: Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το χταπόδι, τα μυρωδικά και το ξύδι.
2. Μόλις αρχίσει να αχνίζει χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς σε χαμηλή, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να έχει μαλακώσει τελείως. Για να το δούμε αυτό δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι ή ένα πιρούνι.
3.Για τα ζυμαρικά: Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε 2 με 3 λίτρα νερό και σκεπάζουμε μέχρι να πάρει βράση.
4.Μόλις γίνει αυτό προσθέτουμε 2 κουταλάκια αλάτι και αφού διαλυθεί ρίχνουμε τις χυλοπίτες να βράσουν σύμφωνα με τον χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία.
5.Μόλις είναι έτοιμες σουρώνουμε και ρίχνουμε αρκετό κρύο νερό ώστε να σταματήσουμε τον βρασμό τους. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τις χρησιμοποιήσουμε.
6.Κόβουμε το χταπόδι σε ροδέλες. Συνεχίζουμε κόβοντας και τα υπόλοιπα υλικά σύμφωνα με το πώς αναγράφονται στην συνταγή.

Η συνταγή είναι του Γιώργου Τσούλη και την βρήκα με στο giorgostsoulis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου