
Μερίδες 4, Προετοιμασία 20 λεπτά, Αναμονή 1 ώρα, Εκτέλεση 30 λεπτά
.
Υλικά:
1 κιλό χοιρινή πανσέτα, κομμένη σε φέτες
Για τη μαρινάδα:1 κ.σ.σκόνη μουστάρδα
1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1 κ.σ. worcester sauce
1/2 κ.σ. σκόρδο σκόνη
5-6 κ.σ ελαιόλαδο και έξτρα για το ψήσιμο της πανσέτας
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε κάθετες φέτες
1 κ.γ. πελτέ τομάτας
Αλάτι, Πιπέρι
Για το γιαούρτι:
250 γρ. γιαούρτι, πλήρες
4 κλωνάρια δυόσμο, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
25ml. χυμό λεμόνι
20ml. λευκό ξύδι
50ml. ελαιόλαδο
Αλάτι, Πιπέρι λευκό
Για το σερβίρισμα:Πίτες
2 τομάτες, κομμένες σε κάθετες φέτες
1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
Ψιλοκομμένο μαϊντανό
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Βάζουμε τα υλικά για τη μαρινάδα σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
2 Ρίχνουμε μέσα στο μπολ τις πανσέτες και τις ανακατεύουμε καλά ώστε η μαρινάδα να πάει σε όλο το κρέας.
3 Σκεπάζουμε το σκεύος με μια διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
4 Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.
5 Ψήνουμε τις πανσέτες μέχρι να πάρουν ένα σκούρο ξανθό χρώμα.
6 Έπειτα τις μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 10-15 λεπτά.
7 Μόλις ετοιμαστούν τις βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε στην άκρη.
8 Εκτέλεση για το γιαούρτι: Σε ένα μπολ ενώνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
9 Για το σερβίρισμα: Τοποθετούμε το κρέας σε μια πιατέλα και δίπλα του απλώνουμε το γιαούρτι, τις τομάτες και τα κρεμμύδια.
9 Για το σερβίρισμα: Τοποθετούμε το κρέας σε μια πιατέλα και δίπλα του απλώνουμε το γιαούρτι, τις τομάτες και τα κρεμμύδια.
Η συνταγή είναι του Γιώργου Τσούλη και την βρήκαμε στο giorgostsoulis.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου